Teknovation Logo
robot

 
  • DI´s direktør for digitalisering Lars Frelle-Petersen er glad for den flotte danske placering i fremtidsparathed. (Foto: Sif Meincke)

19. juni 2018, kl. 13:39 

Dansk VM-guld i fremtidsparathed

Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed. Det viser en global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag, tirsdag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, fremhæver DI.


Danmark vinder guld, når det kommer til fremtidsparathed. Blandt andet fordi danske virksomheder tager de seneste digitale muligheder til sig, fastslår DI´s direktør for digitalisering, Lars Frelle-Petersen:

"Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark," fastslår Lars Frelle-Petersen.  

Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabelige kandidater og kun nummer 18, når det kommer til at tiltrække udenlandske specialister:

"Det er bekymrende, at vi ikke er dygtige nok til at hverken uddanner eller tiltrække fremtidens talenter. Det vil gøre det svært også at være verdensmestre om fire eller otte år," fastslår Lars Frelle-Petersen.

Samtidig viser undersøgelsen, at Danmark blot er nummer 46 i verden, når det kommer til at få IT-virksomheder på Børsen.

"Selv om én enkelt undersøgelse ikke nødvendigvis viser hele sandheden, så er der nok ingen tvivl om, at udfordringerne er reelle. Der er rigtig langt imellem, at danske virksomheder vokser sig store nok til at gå på Børsen. Det kræver et stærkere digitalt mindset og flere digitale talenter, hvis vi skal have vendt dén udvikling, og der håber vi, at blandt andet regeringens Disruptionråd kan være med til at pege på nogle løsninger. Vi har ikke råd til at lade være," siger Lars Frelle-Petersen.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik