Teknovation Logo
robot

 
  • AH Metal Solutions, glæder sig over forskningssamarbejderne, som virksomheden blev introduceret til via InnovationsAgenterne.

24. maj 2018, kl. 13:13 

Tjek førte til forskningssamarbejde

For den 45-mand store virksomhed AH Metal Solutions var et innovationstjek det skub, der satte virksomheden i gang med forskningssamarbejde. Resultatet er, at virksomheden kan øge sin emneproduktion med 30 procent.


AH Metal Solutions,  der primært gør sig i optræk og formning af ultratynde metalplader, producerer hvert år mere end 1.5 milliarder emner til fortrinsvis medico-industrien til brug i for eksempel EKG-elektroder, insulinpenne og høreapparater.

Indtil virksomheden mødte InnovationsAgenterne havde den selv stået for produktudvikling, men ifølge direktør i AH Metal Solutions, Jesper Høvelskov, var virksomheden nået til et punkt, hvor den havde brug for inspiration ude fra. Virksomhedens emner er produceret næsten uændret siden starten af 1980’erne, men virksomheden ville gerne gøre elektrodens metalkomponenter mere modstandsdygtige over for ydre påvirkninger som fugt og varme.

InnovationsAgenterne satte virksomheden i kontakt med forskere fra DTU, og siden har et projekt finansieret af Innobooster-ordningen afdækket de tekniske forudsætninger. Virksomheden har også deltaget i et EuroStar-projekt. Næste skridt er ansøgninger til et erhvervs-postdoc og til et projekt under Innovationsfonden.

InnovationsAgenterne hjalp virksomheden med projektansøgningerne, og  guidede virksomheden igennem de mange krav, der skal opfyldes. Ellers var man aldrig nået frem til de forskere, der sidder på DTU, fortæller direktør Jesper Høvelskov.

Nu satser man strategisk på forskning og udvikling, da der er brug for at tilføre mere teoretisk viden til virksomhedens produkter for at klare sig i konkurrencen med blandt andet lavtlønslande, påpeger Jesper Høvelskov, og fortæller at ambitionen nu er at udvikle virksomheden fra underleverandør til videnleverandør. Derfor samarbejder man aktuelt med blandt andet DTU og FORCE Technology.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik