Teknovation Logo
robot

 
  • Følsgaard A/S’ mangeårige direktør, Jørgen Stenberg (t.v.) har ikke følt et presserende behov for en Iso 9000-godkendelse, da virksomheden løbende er levet auditeret af sine leverandører. Men nu er godkendelsen på plads. Ved siden af Jørgen Stenberg er det Jens Lassen fra Bureau Veritas med Iso-certifikat]

2. maj 2018, kl. 11:29 

Fuld Iso 9001-implementering hos HF

Egentlig har en Iso 9001-godkendelse ikke været nødvendig for Hans Følsgaard A/S, HF. Men i forbindelse med gennemførelse af en Lean-implementering gav det mening at skrive procedurerne ned og gennemføre en fuld Iso 9001-implementering.


HF´s administrerende direktør, Jørgen Stenberg, står i spidsen for en virksomheder, der har været på markedet i op imod de 100 år, så HF har altid som distributør og teknisk partner givet kunderne lige præcis dét, de har ønsket sig – med eller uden Iso-godkendelse.

Beslutningen om en Iso 9001-certificering er således ikke kommet som en vækkelse, men som følge af en række logiske udviklingsskridt og stigende krav fra blandt andet leverandørerne, forklarer Jørgen Stenberg:

"I dag bliver man ikke bare leverandør af tekniske højkvalitetsprodukter, uden at undergå en gennemgribende audit fra leverandørerne. Det skal sikre, at man som distributør lever op til de kvalitets- og servicekrav, som en given producent/leverandør af komponenter og systemer til industri og energisektor kræver til underbygning af et varemærke, understreger Jørgen Stenberg, og fortæller, at virksomheden gennem årtier har opbygget en praksis, hvor alle virksomhedens medarbejdere er deres ansvar særdeles bevidst.

I forbindelse med et Lean-projekt, hvor der alligevel skulle registreres en mængde procedurer, gav det mening at tage skridtet fuldt ud og Iso-certificere virksomheden på internationalt plan.

Det er virksomhedens CFO, John Simonsen, som kom til i 2015, der har gennemført arbejdet op til Iso 9001-2015-certificeringen. Hans opgave var oprindeligt at implementere en række Lean-procedurer, som skulle effektivisere kommunikation og samarbejde både internt og på tværs af divisionerne med registrering og dokumentation af alle virksomhedens processer.

Rygraden i Iso-systemet er Solodyne, som er blevet tilpasset virksomhedens behov. Det har været et fint udgangspunkt for beskrivelsen af alle processerne, og det har også sikret den fælles platform, som alle HF-kontorer, i Køge, Ry, i Norge og i Tyskland, arbejder ud fra. Iso 9001-2015 godkendelsen gælder derfor også alle virksomhedens afdelinger:

"Den Iso 9001-2015-certificering, som John Simonsen sammen med auditorerne fra Bureau Veritas har udført helt ned i detaljen over en tre dage lang periode, kommer ikke til at ændre daglig praksis hos HF. Alle medarbejdere i virksomheden er vant til at følge op på deres arbejde og sikre kunderne den ønskede høje kvalitet, så Iso 9001-godkendelsen beskriver reelt bare de arbejdsmetoder, som allerede er praksis i virksomheden," fastslår Jørgen Stenberg.

Han er dog ikke i tvivl om, at en Iso 9001-godkendelse kan være et godt værktøj, når det drejer sig om at bidrage med værditilvækst i distributionsleddet. Som Teknikpartner er HF langt mere end bare et mellemled. Virksomhedens eksistensberettigelse handler i høj grad om at tilføre viden og finde de bedste, mest levedygtige og i længden mest prisbillige løsninger til kunden i forhold til et ønsket kvalitetsniveau, fremhæver han.

Samtidig bliver det lettere at oplære nye medarbejdere i virksomheden i arbejdsgangene. Da HF - på grund af en kraftig vækst - over de seneste to års tid har fået yderligere 25 medarbejdere, bekræfter det fornuften i at gennemføre en Iso-godkendelse.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik