Teknovation Logo
robot

 
  • SICK har lanceret en alsidig niveausensor, der kan erstatte fem sensorer.

16. april 2018, kl. 11:32 

Alsidig niveausensor

Niveausensoren LFP erstatter op til fire svinggafler og en tryktransmitter. Den giver præcise målinger, der er immune overfor problemstillinger med skum, vakuum, tryk, temperatur og støv. 


SICK lancerer med niveausensoren LFP en løsning, der kan erstatte fem andre sensorer.

LFP er forsynet med en udskiftelig probe, der kan bøjes og saves til efter behov, leverer én sensor skræddersyet løsninger til hav af forskellige opgaver i alle mulige tankstørrelser, oplyser SICK.

Med LFP får man således både en analog værdi til kontinuerlig niveaumåling og mulighed for at fastsætte maximum- og minimumsværdier. LFP erstatter op til fire svinggafler og en tryktransmitter, hvilket sparer plads, montage- og idriftsættelsestid. Sensoren anvender styrede mikrobølger, der gør den immun over for tryk, temperatur, vakuum, støv og især skum. Inox-versionen til fødevareindustrien har tæthedsklasse IP67 og IP69K. Den kan klare procestemperatur op til 180 grader Celsius, procestryk op til 16 bar og er CIP-/SIP-bestandig. Sensoren er en flittig dataindsamler og der analysere sine data. Den lader sine omgivelser få del i denne viden via det integrerede .

LFP fungerer efter måleprincippet “styret mikrobølge” (Time Domain Reflectometry, TDR): Sensorens elektronik genererer en elektromagnetisk impuls (referenceimpuls). Denne impuls ledes via indløbet til tanken (sendesignal) langs med proben - metalstang eller en stålwire - hen til mediets overflade. Her reflekteres en del af impulsen og løber langs med proben tilbage til det elektroniske udstyr igen. Niveauet beregnes på basis af tidsforskellen mellem det sendte og det modtagne signal, idet der tages højde for mediets individuelle dielektriske permittivitet. Her kan sensoren alt efter behov vise det beregnede niveau som en analog værdi (kontinuerlig måling) og ved hjælp af flere koblingssignaler (“grænseniveaumåling”). En anden fordel ved denne teknologi: Faktorer som tryk, temperatur, vakuum, støv og især skum påvirker ikke måleresultatet i nævneværdig grad.

LFP består af en sensor og en udskiftelig probe. Den fås som en simpel stavprobe i standardlængder op til 6 meter, der yderligere bare kan saves til efter tankens størrelse. Når der er behov for det kan proben bøjes op til 90 grader, så den altid er optimalt placeret. Har man væsker med lav ledeevne eller plasttanke sikrer man nøjagtige måleværdier ved at sætte probeen ind i et koaxial-rør. Der er også mulighed for at anbringe proben adskilt fra sensoren, hvilket giver bedre beskyttelse mod procesvarme og mulighed for at placere displayet bedst muligt. Bare der er én sensor på lager, kan man altså løse et hav af forskellige opgaver i alle mulige tankstørrelser, ovenikøbet så løsning altid er skræddersyet med den helt optimale længde og placering, fremhæver SICK.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik