Teknovation Logo
robot

 
  • Det glæder formanden for Engineer the future, IDA-formand Thomas Damkjær Petersen, at stadig flere unge søger mod landets ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser.

23. marts 2018, kl. 15:23 

Flere søger mod ingeniøruddannelserne

Den aktuelle opgørelse over ansøgninger til de videregående uddannelser via kvote 2 viser, at stadig flere unge søger mod landets ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser.


Interessen for at læse ingeniør- og naturvidenskabelige studier ser i år ud til at være stigende i forhold til sidste år. Sammenlignet med 2017 er der nemlig sket en stigning på 7 procent for antallet af kvote 2-ansøgere til landets civilingeniøruddannelser, mens 5 procent flere har søgt en bacheloruddannelse inden for naturvidenskab.

På diplomingeniør-området er der dog sket et fald på 4 procent. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den samlede fremgang glæder formand for Engineer the future, Thomas Damkjær Petersen, der også er formand for Ingeniørforeningen i Danmark, IDA:

”Det er meget positivt at se, at der er stigning i antallet af kvote 2-ansøgere til ingeniør- og naturvidenskabsuddannelserne. Forhåbentlig kommer udviklingen i kvote 2-ansøgninger også til at give sig udtryk i det endelige optag på ingeniørstudierne. Vores nyeste fremskrivning omkring fremtidens jobmarked viser nemlig, at vi allerede i 2025 kommer til at mangle 10.000 kandidater inden for teknologi, naturvidenskab og IT,” udtaler Thomas Damkjær Petersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik