Teknovation Logo
robot

 
  • Hesø mærker aktuelt øget interesse for fuldautomatiserede vaskeanlæg, fastslår direktør Kristian Pausgaard

21. marts 2018, kl. 10:03 

Fuldautomatiseret emnevask fra Hesø

Vejle-producenten af industrielle vaskeanlæg har netop konstrueret to specialløsninger til eksportmarkedet, hvor automatisering er en vigtig del af leverancen.


To Hesø-vaskeanlæg skal aktuelt installeres på hver sin produktionslinje hos en svensk aktør i automobilindustrien. Der er tale om tromlevaskere til rensning af mindre komponenter som skruer og møtrikker.

Med ordren, der beløber sig til godt to millioner kroner, fortsætter tendensen fra sidste år, med solid vækst på eksportsiden og stadig flere leverancer til det nordiske marked. Direktør Kristian Pausgaard noterer sig samtidig en stigende efterspørgsel på automatiseringsløsninger:

”Mange af vores større kunder har haft robotcellerinstalleret i en årrække, men nu griber det for alvor om sig. Her i huset mærker vi konkret flere forespørgsler på anlæg, der kan effektiviserearbejdsgangen med vask og rens. Den ene af tromlevaskerne til Sverige skal for eksempel idriftsættes på en fuldautomatisk produktionslinje”, siger han, og forklarer videre, at anlægget er konstrueret med sensorer, der kontinuerligt fylder emner i vasken direkte fra robotcellen. En softwareløsning der er udviklet internt.

Netop kompetencerne i udviklingsafdelingen er i høj kurs, og der produceres stort set kun kundetilpassede løsninger i domicilet på Pottemagervej. Det var også medvirkende til, at den aktuelleordre til bilindustrien kom i hus. Selvom der var behov for fleremodificeringer undervejs, kunne den samlede produktionstid holdes på 12 uger. Det krævede dog målrettet koordineringi både udvikling, produktion og logistikafdelingen,fortæller Pausgaard:

”Kunden havde et par tilføjelserefter de første tests. Helt nye ting der skulleimplementeresi henholdsvis software og styringsdelen.Processen blev noget længere end planlagt. Netop derfor har vi ekstra meget fokus på ordreudvikling og leveringstider. Vi er begyndt at gøre mere brug af underleverandører, og behovet for flere kvadratmeter vokser”.

Derfor har Hesø for nylig købt nabogrunden på knap 3.000 kvadratmeter. En gardering, som direktøren udtrykker det, da man ikke forventer at få lov til at udvide på den nuværende adresse. Der bliver ikke opført et nybyggeri lige med det første, men købet giver mulighed for vækst – og pladsmanglen er selvfølgelig et positivt problem:

”Det er svært at undgå den slags udfordringer. Især når vores salgsselskab Cleentek sælger flere store anlæg, og vores tyske søsterselskab fortsat harsolid vind i sejlene.Det skal vi ikke klage over. Der står en bygning på den nye grund, som måske kan bruges til nødlager. Så vi har plads til mere,” fastslår en optimistisk Kristan Pausgaard. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik