Teknovation Logo
robot

 
  • Til Igus´ 3D-printservice kan man oploade Cad-fil, vælge materiale og mængde, og modtage smørefri, printede specialdele i løbet af tre til fem dage. (Kilde: Igus GmbH)

Teknovation nr. 5/2018

Støjsvagt og smørefrit kædehjul

Hobby-elcykelmekanikeren Lars Hartmann fra Reichshof gjorde op med den irriterende støj fra cykelkæden, hvor et kædehjul i metal fungerede som styrehjul på kæden, da han istedet anvendte Igus´ smørefri, 3D-printede kædehjul fra Igus.


Metalkædehjulet forårsagede høj støj under kørslen og fik Lars Hartmann til at henvende sig til Igus' 3D-printservice.

Han sendte kædehjulets Cad-data og modtog den skræddersyede løsning i løbet af nogle få dage. Den perfekte løsning til hobbymekanikeren:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Det almindelige tandhjul i metal genererer en masse støj under brug. Jeg tegnede det og fik det printet af Igus i Iglidur I3", forklarer opfinderen, og fortsætter:

"Vejen til komponenten var hurtig og let. Ved hjælp af 3D-printservice kunne jeg oploade de passende data som STEP-fil, vælge materialet og bestille den ønskede mængde."

Kædehjulene har været i brug på to cykler i to måneder - og støjniveauet er klart minimeret, til Hartmanns tilfredshed.

Det anvendte materiale var Iglidur I3, som også er egnet til industriel anvendelse og til brug i små partier. Materialet imponerer med sin gode slidkoefficient og høje styrke og behandles med selektiv lasersintring (SLS). Hertil kommer, at de fremstillede dele uden videre er klar til brug.

I Igus' testlaboratorium er glidelejer fremstillet af dette materiale blevet sammenlignet med gængse materialer til selektiv lasersintring. Både i drejende, roterende og lineær bevægelser var delene mindst tre gange så slidstærke som standardmaterialerne, påpeger Igus.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik