Teknovation Logo
robot

 
  • Et internationalt panel bestående af 63 designeksperter har fundet vinderne af årets If Design Award-priser, blandt næsten 6.500 deltagende produkter fra producenter i 54 lande.

23. marts 2018, kl. 07:19 

KUKA smartPAD-2 hædret

KUKA's smartPAD-2 er blevet tildelt den eftertragtede If Design Award 2018. Operatørpanelet har imponeret dommerkomiteen med sine mange praktiske enheder, der nemt kan mestre selv komplekse driftsopgaver, lyder det i begrundelsen.


SmartPAD-konceptet blev udviklet tilbage i 2010 for at gøre det muligt at betjene alle KUKA-robotter med flagskibs-KR C4-controlleren.

Til juni er det så tid til, at den anden generation af smartPAD'en bliver afsløret for offentligheden for første gang, hvilket sker på Automatica 2018-messen i München fra den 19. til 23. juni. Fra og med 2019 er det planen, at enheden officielt erstatter den gamle generation i nye produktkonfigurationer fra Augsburg-virksomheden.

6D-musen, der i dag er værdsat af KUKA-kunder over hele verden, bevares i det nye design, fremhæves det, hvorfor operatørstyringen af producentens robotløsninger forbliver intuitiv for de nuværende brugere.

Konkret er enheden udstyret med et 8,4 tommer berøringsfølsomt display med hærdet, ridsesikkert beskyttelsesglas. Otte jog-taster kan bruges til at styre den tilsluttede robot med op til otte akser, og så er enheden Hot Pluggable, hvilket vil sige, at den kan tilsluttes eller frakobles fra en KR C4-controller til enhver tid.Det betyder, at den også er egnet til brug sammen med flere robotter.

Endelig er hardwareen betydeligt hurtigere med det resultat, at det nye operatørpanel har en meget højere ydeevne end forgængeren, konstateres det.

If Design Award er blevet uddelt årligt siden 1954 og hædrer de bedste resultater inden for produktdesign. Prisen tildeles af iF International Forum Design GmbH med base i Hannover, Tyskland.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik