Teknovation Logo
robot

 
  • Awardshowet den 17. januar var afslutningen på fjerde runde af Danish Tech Challenge, der er et højintensivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere.

17. januar 2018, kl. 19:16 

De vandt Danish Tech Challenge

Kronprins Frederik overrakte onsdag eftermiddag Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner til Rosenby Engineering som vinder af konkurrencen Danish Tech Challenge for en vanddreven boremaskine.


Rosenby Engineering har opfundet en automatisk vanddreven boremaskine, der på en effektiv måde kan slukke brande i shippingcontainere verden over.

Enheden påsættes døren med et let vrid og herefter gennemborer den containeren og fylder vand ind automatisk – udelukkende ved anvendelse af vandtrykket fra brandslangen.

Containere fragtes rundt på kloden med specialbyggede skibe, der snildt kan rumme 10.000 containere. Går der ild i blot én af disse, kan det få fatale følger for både mandskab og skib. 

Juryen begrunder valget af Rosenby Engineering med at virksomheden løser et vigtigt problem på en simpel måde. Det udviklede produkt, som er ren mekanik, tager udgangspunkt i et reelt problem på skibe.

Det er robust såvel som gennemtestet, og det har også haft betydning for valget, at virksomheden er markedsdrevet, samtidig med at folkene bag har været gode at coache, lyttet og udviklet sig imponerende i løbet af programmet.

"Vi ser klart, at Rosenby Engineering har lovende fremtidsudsigter," konstateres det.

I alt deltog seks højteknologiske virksomheder i finalen, der var afslutningen på fjerde runde af Danish Tech Challenge, som er et højintensivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere. 

Meningen med Danish Tech Challenge er, ifølge Industrien Fond, at hjælpe hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder, som skal udvikle fremtidens industri og skabe nye arbejdspladser i Danmark.

”Danmark har brug for, at der etableres nye innovative virksomheder. Gennem Danish Tech Challenge har vi skabt et sparrings- og netværksprogram samt fysiske testfaciliteter, så deltagervirksomhederne, der alle har et fysisk produkt, kan accelerere deres virksomhed. Vi kan se, at aktiviteterne skaber værdi og har derfor også bevilget mere end 10 millioner kroner til, at flere nye virksomheder i de kommende tre år kan få lignende muligheder,” udtaler bestyrelsesformand i Industriens Fond Sten Scheibye.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik