Teknovation Logo
robot

 
  • I modsætning til den industrielle standard S1-arbejdscyklus med konstant hastighed kan operatørerne nu styre transportbåndshastigheden helt automatisk i overensstemmelse med specifikke behov.

13. januar 2018, kl. 16:02 

Projekt med mekatroniske industrigear

teknovationNr. 1 - 2018   Den Schweiziske cementfabrik Jura-Cement-Fabriken har valgt at satse på SEW-EURODRIVES´ mekatroniske industrigear til et pilotprojekt, hvor et 2,5 kilometer langt transportbånd i 20 år skal flytte jord for at fylde et tomt kalkstensbrud.


At fylde et tomt kalkstensbrud med tre millioner kubikmeter sten og jord er lidt af en opgave, selv for en cementfabrik.

Ikke desto mindre er det, hvad den schweiziske virksomhed Jura-Cement-Fabrikken, JCF, har valgt at gøre over 15 til 20 år med henblik på at opfylde firmaets Corporate Social Responsibility-strategi, miljøkriterier og generelle forpligtigelser over for lokalsamfundet i kommunen Oberegg, hvor bruddet er placeret.

Den valgte konstruktion af anlægget med et 2,5 kilometer langt transportbånd til at flytte de 600 tons materiale i timen (der ankommer med togvogne) frem til endestationen i bruddet, er desuden påvirket af en overordnet strategi i virksomheden om at reducere selskabets fabrikkers CO2-aftryk væsentligt.

Med henblik på at kontrollere det store anlæg optimalt og desuden leve op til selskabets CO2-reduktionsønsker, er der i transportbåndsløsningen installeret to af den seneste type af store mekatroniske gearløsninger fra den tyske producent, SEW-EURODRIVE.

Ud over at kontrollere hastighed såvel som fyldningsniveau på båndet automatisk, så betyder valget af mekatroniske gear, i forhold til de normalt mere udbredte S1 Duty Cycle-industrigearløsninger, at det reducerede energiforbrug, målt på besparelser i strøm, kan nå op på 40 procent, påpeger producenten.

Det skyldes ikke mindst, at den mekatroniske gearløsning tilpasser energiforbruget alt efter, hvor meget materiale, der er på transportbåndet, og hvordan og med, hvilken hastighed, det skal flyttes.

Læs hele artiklen i onlineudgaven af det aktuelle Teknovation ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik