Teknovation Logo
robot

 
  • Projektet er en del af det EU-finansierede ROBOTT-NET, hvor Weibel Scientific har ansøgt og fået en voucher til deres robotidé. Voucheren giver adgang til cirka 400 timers gratis konsulenthjælp fra nogle af de bedste GTS-institutter i Europa, fremhæver Teknologisk Institut.

11. januar 2018, kl. 14:39 

Weibel vil automatisere lodningsproces

Producenten af Doppler-radarsystemer Weibel Scientific har sammen med Teknologisk Institut i Odense og Manufacturing Technology Centre i Storbritannien arbejdet på at implementere en robotløsning, hvor lodningsprocessen er i fokus.


Allerødvirksomheden har nemlig ansøgt og fået tildelt en såkaldt ”voucher” gennem ROBOTT-NET, der er et netværk bestående af de førende teknologiske serviceinstitutter inden for robotteknologi i Europa – ledet af Teknologisk Institut.

"Vi har sat robotter og automatisering på dagsordenen for at kunne producere hurtigere og mere effektivt, for at styrke kvaliteten i det vi laver og for at skåne medarbejderne i nogle af de her ret ensformige processer," udtaler produktionsleder hos Weibel Sceintific, Morten Glad Steinmeier, og fortsætter:

"Der er et stort potentiale i markedet, og vi vil gerne undersøge mulighederne for at øge vores volumen endnu mere for at gøre os klar til vækst."

Nærmere bestemt har virksomheden ønsket at implementere en robotløsning i deres printpladeproduktion for at automatisere lodningsprocessen. Robotten skal være let at programmere og kollaborativ.

"Udover rådgivning har vi foretaget nogle eksperimenter i Odense i forhold til at sætte komponenter i print, som er det næste naturlige skridt at automatisere, når du har automatiseret din lodningsproces," siger produktionslederen, og tilføjer:

"Arbejdet har givet os supergodt input i forhold til at kvalificere vores arbejde med at automatisere virksomhedens processer. Potentialet er endnu større end først antaget – ikke alene inden for de områder voucheren afdækker, men også for andre processer i produktionen."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik