Teknovation Logo
robot

 
  • Crysberg involverede forenklingsmetoden Simplimize, da de skulle udvikle næste generations produktprogram, og det har givet markante resultater.

13. december 2016, kl. 18:34 

Markante resultater med Simplimize

Crysberg A/S, der producerer elektroniske styringer til industrielle vandingsanlæg, er én af dem, der har fået øjnene op for forenklingsmetoden Simplimize.


Simplimize-metoden blev anvendt, da Crysberg skulle udvikle næste generations produktprogram. Hvor det tidligere produktprogram bestod af en lang række varianter, elementer og kundespecifikke valgmuligheder, har virksomheden med Simplimize forenklet konceptet og fjernet op mod halvdelen af varenumrene, forklarer Søren Haxvig, der er Development & Quality Manager hos Crysberg.

I dag står Crysberg med et forenklet og modulopbygget koncept, hvor de tillægsfunktioner, som kunden tidligere skulle tilvælge, nu er integreret i produktet på forhånd.

Ved at overspecificere hardwarekernen og acceptere, at man i nogle tilfælde inkluderer komponenter, der ikke nødvendigvis anvendes, får Crysberg en langt mere prisbillig produktion. Det er nemlig samlet set billigere end at holde styr på de forskellige varianter hver for sig i produktionen.

Det betyder også, at produkterne nu er bedre forberedt på kundernes behov for dataopsamling. Simpelthen fordi meget af hardwaren allerede sidder klar i produktet og blot skal aktiveres med en softwareopdatering.

”I sidste ende giver det vores kunder bedre mulighed for at koble deres produkt på internettet og indsamle data omkring deres vandingsbehov - og på sigt få en mere automatiseret og miljørigtig vanding,” forklarer Søren Haxvig.

Crysberg har modtaget 60.000 kroner i støtte fra Industriens Fond, som siden 2012 har støttet udvikling, test og udbredelse af Simplimize. Mere end 40 virksomheder har opnået dokumenterbare resultater med metoden, og derfor støtter Industriens Fond nu en yderligere udbredelse af Simplimize

”Crysberg er et af flere gode eksempler på, at et forenklet produktprogram kan nedbringe kompleksiteten på tværs af salg, marketing, produktudvikling og produktion. Med sådanne forenklinger kan virksomheder blive bedre klædt på til at overvinde fremtidige udfordringer, gribe nye muligheder og møde markedets behov,” siger Mads Lebech, der er administrerende direktør i Industriens Fond.

Crysbergs forenklede produktprogram er udviklet og implementeret med hjælp fra certificerede Simplimize-konsulenter fra rådgivningsvirksomheden Worm Development.

”Det stod hurtigt klart, at modulariseringen hos Crysberg var gået for vidt. Derfor hjalp vi med at forenkle deres koncept til i stedet at bestå af en større, fælles kerne med færre udskiftelige hardwaremoduler. Det har mindsket antallet af omstillinger og gjort deres produktion langt mere fleksibel og tilmed ført til kortere leveringstider,” fortæller Rasmus Pedersen, certificeret Simplimize-konsulent fra rådgivningsvirksomheden Worm Development.

”Simplimize-forløbet har været meget lukrativt for os og kan klart anbefales. Vores nye produkt, som vi har under udvikling, er nu nemmere at producere og lagerføre med færre varianter og vil sandsynligvis være bedre tilpasset til de markedssegmenter, vi primært sigter efter,” fastslår Niels Klagenberg, CEO hos Crysberg A/S.

Resultaterne af Crysbergs Simplimize-forløb er blandt andet  50 procent reduktion af Time-to-Market for fremtidige produktvarianter, 40 procent reduktion i antallet af varenumre og langt bedre mulighed for at tilpasse produkterne til kunderne, fremhæver virksomheden.

Et Simplimize-forløb med en Certificeret Simplimize-konsulent koster 80.000. Netop nu kan man via Industriens Fond søge om bevilling på 60.000 til et Simplimize-forløb, så egenbetalingen bliver 20.000.

Læs mere om Simplimize ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik