Teknovation Logo
robot

 
  • Dencker i Nykøbing Mors har i samarbejde med Zeiss sikret sig fundamentet for kvalitet og ordholdenhed.

28. marts 2022, kl. 16:18 

Zeiss bag Denckers kvalitet

Flere opgaver for høreapparatbranchen har ført til markant vækst hos Nykøbing Mors-virksomheden Dencker A/S, som i samarbejde med Zeiss har sikret sig fundamentet for kvalitet og ordholdenhed.


Historien om virksomheden Dencker er en af de mange danske fortællinger om den succesrige produktionsvirksomhed, der startede i et lejet lokale på 50 kvadratmeter med brugte maskiner og en tom ordrebog, og så i dag en specialiseret virksomhed inden for værktøj og højteknologiske plastemner i blandt andet høreapparat- og medicoindustrierne.

Firmaet beskæftiger således nu omtrent 60 medarbejdere, og er for nylig rykket ind i en udvidelse af lokalerne, på ekstra 1.350 kvadratmeter, således at Dencker nu breder sig over cirka 5.000 kvadratmeter. Hertil kommer, at direktør og indehaver Anders Dencker har et tæt samarbejde med Zeiss, som udfører skanningsopgaver, digitalisering og rapportering for Dencker. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Zeiss bistår aktuelt med skanning af blandt andet meget små plastemner, hvor der er store krav vedrørende tolerance og geometri. Virksomheden har ikke selv nogen skanner, men Zeiss har tre, hvilket betyder, at de er meget fleksible og kan levere nærmest fra dag-til-dag, hvis det er nødvendigt, fortæller Dencker-måletekniker René Jensen.

Det er en medvirkende årsag til udviklingen, hvor virksomheden igennem sine første 20 år ifølge Anders Dencker havde en klassisk organisk udvikling, hvor man voksede lidt år for år. I 2017 fik man så en henvendelse fra Oticon i Thisted. De skulle lukke deres lokale produktion ned og spurgte, om Anders Dencker ville overtage deres opgaver og medarbejdere inden for Micro Tooling. Det betød, at virksomheden lige pludselig voksede fra 32 til 60 medarbejdere, og Demant blev en egentlig samarbejdspartner.

Så udviklingskurven har været noget stejlere siden 2017 end tidligere. Der er samlet gode kompetencer på adressen, og så er der med muligheden for at trække på skanning ved Zeiss, de rette rammer for en fortsat god udvikling. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik