Teknovation Logo
robot

 
  • Softwarens processimuleringsfunktioner hjælper producenter med at undgå designfejl og analysere printtid, såvel som materialeomkostninger for at opnå et optimalt resultat.

12. oktober 2021, kl. 16:56 

Aerospaceemner på seks måneder

Hexagon og Stratasys samarbejde skal åbne op for innovation inden for aerospaceområdet og reducere tiden fra designstart til færdige 3D-plastprintløsninger.


Gennem et virtuelt ingeniør- og produktionssetup med Hexagon skal Stratasys hjælpe firmaets industrikunder inden for aerospaceområdet med fremover at kunne reducere deres designfase, som i dag varer typisk to til tre år. Ønsket er at nå ned på seks til ni måneder.

Eksempelvis vil brugere af Stratasys' 3D-printere til ULTEM 9085-plast nu kunne anvende Hexagons Digimat-materialemodelleringssoftware til at forudsige, hvordan 3D-printede emner vil fungere i praksis, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


ULTEM 9085 anvendes allerede i dag til at fremstille emner til eksempelvis flykabiners interiør såsom beslag, kabelføringer, dæksler og kanalkomponenter. Og de behøver alle at leve op til strenge krav blandt andet i forhold til brandsikkerhed og toksicitet.

Airbus har anvendte FDM-teknologien til denne type applikationer helt tilbage siden 2014 til blandt andet vægge, der opdeler kabinklasser i Airbus A350-flytypen.

Fordelen ved at anvende 3D-printede komponenter i fly er ud over time-to-market ikke mindst muligheden for at spare vægt og dermed brandstof, påpeges det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik