Teknovation Logo
robot

 
  • Med CT-skanning opnås ud over en målerapport, der dokumenterer, at emnerne overholder tolerancekravene, desuden 3D-filer og Colormaps, der giver et stort indblik i emnernes endelige geometri, fremhæves det.

17. april 2020, kl. 11:34 

Rekordhurtig produktion af respiratorkomponenter

SP Medical, CC Plast og Teknologisk Institut samarbejder lige nu om respiratorkomponenter til det europæiske marked. Og det foregår rekorthurtigt med brug af blandt andet de seneste 3D-værktøjer, fremhæves det.


I samarbejde med virksomhederne SP Medical og CC Plast, måler og CT-scanner Teknologisk Institut lige nu respiratorkomponenter medhenblik på leverancer til det europæiske marked, fremhæver GTS-instituttet.

Udviklingen og ikke mindst godkendelsen af emner til sundhedssektoren tager normalt op til flere måneder, men i dette tilfælde forventer parterne at kunne klare både udvikling, fremstilling og kvalitetssikring klares indenfor få dage.

Således arbejder designere, værktøjsmagere og plaststøbere fra de forskellige virksomheder i højst muligt tempo for at få emnerne klar til tiden, fremhæver parterne.

Netop hvad angår kvalitetssikring og dokumentation, så sker det ved at hjælp af CT-skaning og 3D-printede prototyper af de nye respiratorkomponenter, hvilket er en af nøglerne til den rekordhurtige produktion, påpeges det.

Når tegninger og CAD-filer er klar, bliver modeller af komponenterne straks 3D-printet og derefter CT-scannet og anvendte til udvikling af de avancerede måleprogrammer, der benyttes til denne type opgaver.

Da de første plastemner var støbt og havde kølet ned i 24 timer, var man således klar til at eksekvere hurtigt med CT-scan og optimering af de individuelle måleprogrammer. 

Alt sammen noget som er guld værd, når der skal korrigeres på værktøjer eller processer med henblik på at optimere emnernes form og funktionalitet, uddybes det.

CT-scan og opmåling giver ikke alene virksomhederne præcise og troværdige data, men gør det også muligt at kunne levere målerapporter og fuld dokumentation, inden kureren ankommer med emnerne hos kunden, som i dette tilfælder er en virksomhed i Holland, konstaterer Teknologisk Institut.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media