Teknovation Logo
robot

 
  • Digitalisering er et gennemgående tema hos østrigske Engel på den igangværende K 2019-messe i Düsseldorf, blandt andet vises simulering og virkelighed side om side i samarbejde med Cad-firmaet Autodesk.

21. oktober 2019, kl. 16:36 

Simulering og virkelighed forenet

På den igangværende K 2019-messe i Düsseldorf, der løber til og med onsdag den 23. oktober, viser Engel digitalisering af plastsprøjtestøbning i samarbejde med Autodesk.


Man kommer vidt omkring med plastsprøjtestøbning hos Østrigske Engel på K 2019-messestanden i Düsseldorf i disse dage.

Digitalisering er et gennemgående tema, som blandt andet omfatter et eksempel på simulering, der vises umiddelbart op af den samme proces i virkeligheden.

Det særlige Engel Sim Link til CC300-styringenn vises i umiddelbar tilknytning til Moldflow-simuleringssoftwaren fra Autodesk, på en af de udstillede sprøjtestøbemaskiner. På PC-skærmen kan man følge proces- og måledata i simuleringen og ved siden af på sprøjtestøbemaskinen så se, at det også holder i virkeligheden, når simuleringen bekræftes af styringen.

Der er skabt en digital tvilling af maskinens værktøjsopsætning og procesdata, fortæller dr. Johannes Kilian, der leder Engels Simulation & Regelungstechnik:

"Den umiddelbare brugbarhed, som digitale tvilling-opstillinger kan have, demonstreres her i den virkelige verden, hvor simulerings- og maskindata bliver ét," siger Johannes Kilian.

Engel Sim Link vil blive kommercielt lanceret i det kommende år for kunder hos Engel og Autodesk, oplyser han videre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik