Teknovation Logo
robot

 
  • n 3D-printet model af et hjerte produceret på Stratasys J750 Digital Anatomy 3D-printeren.

16. oktober 2019, kl. 14:07 

Stratasys lancerer J750-medicovariant

Med J750 Digital Anatomy har Stratasys lanceret en maskine der, ifølge producenten, er skræddersyet til at fremstille emner, der bedst muligt ligner og føles som organer og andre kropsdele.


Stratasys ønsker med J750 Digital Anatomy FDM 3D-printeren eksempelvis at forbedre kirurgers redskaber og træning, såvel som at hjælpe virksomheder med at bringe nye medicinske apparater hurtigere på markedet.

Ud over selve maskinen introducerer producenten også de tre materialer TissueMatrix, GelMatrix og BoneMatrix. De kan med fordel anvendes til at fremstille ekse replika af hjerter, kropsdele med blodkar og ortopædiske applikationer, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Endelige lanceres også en rensestation, der fjerner supportmateriale fra 3D-printede indvendige blodkar.

Maskinen har, ifølge Stratasys, allerede været testet flere steder herunder hos det amerikanske Buffalo, N.Y.-baserede medicinske innovationscenter Jacobs Institute, der fokuserer på at udvikle enheder til brug inden for blodkarsmedicin.

”3D-print har været vidunderligt til at genskabe patientspecifik anatomi sammenlignet med brug af kadaver eller dyremodeller. Den sidste barrierer har imidlertid været at skabe en følelse af levende væv og biomekanisk realisme,” udtaler medicinsk chef ved Jacobs Institut, Dr. Adnan Siddiqui, og fortsætter:

”Men det er nøjagtigt, hvad J750 Digitale Anatomy 3D-printeren byder ind med. Vi mener, at disse modeller giver os den bedste mulighed for at genskabe menneskelige fysiologiske forhold for at simulere faktiske kliniske situationer og til at studere nye apparater for at bestemme deres effektivitet, før de introduceres til patienter.”

I november sidste år blev J750, J735 og Objet30 Prime 3D-printerne, ifølge producenten, valideret af firmaets partner Materialize til brug med den FDA-godkendte Materialize Mimics inPrint-software i forbindelse med print af anatomiske modeller, der anvendes i patientpleje.

Virksomheden har desuden arbejdet tæt sammen med organisationen Veterans Health Administration om anvendelse af både FDM og PolyJet-teknologier til en række forskellige sundhedsmæssige applikationer.

Det gælder eksempelvis genopbygningen af kæber, hvor det er lykkedes at reducere den kirurgisk arbejdstid med 80 til 100 minutter, påpeges det.

Derudover har Bordeaux's universitetshospital i Frankrig for nylig integreret Stratasys J750 i deres arbejde med at 3D-printe virkelighedsnære transparente farvemodeller af patienters nyrer ved komplekse tilfælde af tumorfjernelse, konstaterer producenten.

Stratasys forhandels i Danmark af ApS.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik