Teknovation Logo
robot

 
  • DI har et ønske til Margrethe Vestager i forbindelse med tildelingen af posten som EU-kommissær for både konkurrence og digitalisering, hvor man håber, at hun vil stå vagt om Europas digitale udvikling såvel som konkurrencen i EU, fastslår DI-direktør, Lars Sandahl Sørensen. (Foto: Thomas Arnbo)

10. september 2019, kl. 13:03 

DI: Vestager skal gøre EU til digital stormagt

Dansk Industri, DI, sender en lykønskning til Margrethe Vestager i forbindelse med tildelingen af posten som EU-kommissær for både konkurrence og digitalisering fra den 1. november. 


"Margrethe Vestager har som konkurrencekommissær udvist politisk gennemslagskraft i særklasse. Vi håber, at hun følger samme takt, når hun nu også får rollen som digitaliseringskommissær. Fra erhvervslivet er der et stort ønske om, at vi får sat turbo på den digitale omstilling, hvilket vi håber vil gå i opfyldelse med Margrethe Vestager i front," siger administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, DI.

Margrethe Vestager kommer til indgå i kommissærkollegiet under ledelse af kommissionsformand Ursula von der Leyen, der tidligere har erklæret klima og digitalisering for politiske hovedprioriteter i EU. Danske virksomheder har ikke blot fået en ny EU-kommissær med samme modersmål, men også en stærk politiker i front med høje ambitioner for både digitalisering og konkurrence.

Fra virksomhederne er der et stort ønske om at udbygge det indre marked med et digitalt indre marked, der gør det muligt for virksomheder at konkurrere med udlandet.

"Hvis Danmark og EU skal vinde i den internationale digitale konkurrence med Silicon Valley og Fjernøsten, er det vigtigt, at vi styrker den digitale industri i Europa. På den måde kan vi skabe vækst og arbejdspladser – og tilbyde borgerne flere og bedre digitale løsninger i Europa," siger Lars Sandahl Sørensen.

I kraft af EU’s indre marked har danske virksomheder adgang til at handle med 20 millioner virksomheder og 500 millioner forbrugere. Omkring 560.000 danske job er direkte afhængige af efterspørgslen på det indre marked, der aftager omtrent to tredjedele af den samlede danske eksport. I dag er der et stort uudnyttet potentiale i det indre marked, ifølge Lars Sandahl Sørensen.

"EU er helt afgørende for Danmarks vækst og velstand. Hvis vi fremover skal være et af de bedste og tryggeste steder i verden at leve, arbejde og drive virksomhed i, så er det vigtigt, at vi spiller en aktiv rolle i EU, hvor vi er med til at finde løsninger på fælles udfordringer og muligheder – det gælder i høj grad også digitaliseringen," siger Lars Sandahl Sørensen.

"Det grundlæggende regelsæt, som sikrer varernes, tjenesteydelsernes, kapitalens og arbejdskraftens fri bevægelighed, er på plads. Men der er behov for at få det til at fungere bedre i praksis. Der er samtidig også behov for at udbygge det indre marked med et digitalt indre marked", siger Lars Sandahl Sørensen.

"Digitalisering skaber nye muligheder og forandrer, hvordan vi producerer, handler, kommunikerer og skaber værdi. Vi kan bruge digitale løsninger til at håndtere klimaudfordringerne, skabe endnu bedre produkter og løsninger – og bruge digitaliseringen til at forbedre den offentlige service og frigøre tid til mere menneskelig kontakt," fastslår Lars Sandahl Sørensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik