Teknovation Logo
robot

 
  • Dell-undersøgelsen omfatter en status om den digitale udbredelse i industrien i Danmark i forhold til nabolandene.

2. august 2019, kl. 14:16 

Virtual og Augmented Reality i fokus

Et aktuelt projekt skal over det næste års tid bane vejen for mere og bedre anvendelse af VR og AR i danske industrivirksomheder.


Et samarbejde mellem DTU, Virsabi, Kring og en række industrivirksomheder har set dagens lys. Samarbejdet hedder ’Digital Reality’ og udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller i dansk erhvervsliv.

"Danske virksomheder agerer i en virkelighed under hastig forandring, hvor det er afgørende for konkurrenceevnen, at virksomhederne griber de muligheder, som nye teknologier tilbyder. Herunder VR og AR. Projektet skal skabe nogle stærke brugseksempler og derved demonstrere, hvordan teknologien omsættes til forretningsmæssig værdi og dernæst inspirere andre industrivirksomheder til at komme i gang med at udnytte disse teknologiers potentiale," siger direktør Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond, der har bevilliget godt 4,2 millioner kroner til Digital Reality-projektet.

Danske virksomheder sakker nemlig bagud i forhold til nabolandene på digitaliseringsområdet. Ifølge en undersøgelse fra Dell er blot én procent af de danske virksomheder kategoriseret som digitale frontløbere, mens det i for eksempel Sverige er hele 6 procent.

Samtidig viser internationale studier fra blandt andre Boeing og GE Healthcare, at VR og AR kan levere produktivitetsstigninger på mellem 25 og 46 procent dér, hvor de tages i brug. Og det er ikke kun effektiviseringer. Det er også forbedringer af den service, som en virksomhed kan levere.

Et hovedfokus i projektet er at få aktiveret de virksomheder, der ikke er kommet i gang med at arbejde med VR og AR endnu.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik