Teknovation Logo
robot

 
  • Cisco Danmarks tekniske direktør Henrik Stær påpeger, at firmaets uddannelsesprogram DevNet gør en helt nødvendig forskel.

21. juni 2019, kl. 16:28 

IT har store efteruddannelsesbehov

Manglen på IT-kompetencer er større end de sagnomspundne 19.000 i 2030. Det ville Cisco gøre noget ved, og lancerede uddannelsesprogrammet DevNet, som på sine første tre år har bistået 600.000 IT-medarbejdere.


Den hastige udvikling inden for netværksteknologi medfører at IT-professionelle løbende skal opdatere deres kompetencer gennem mere uddannelse.

Derfor lancerede Cisco uddannelsesprogrammet DevNet-portalen, der på kun tre år har hjulpet 600.000 IT-medarbejdere globalt. Særligt Danmark skiller sig ud og står for hver anden DevNet-workshop i Norden. 

Ifølge en ofte refereret rapport fra erhvervsministeriet mangler Danmark 19.000 IT-professionelle i 2030. Men, ifølge Cisco Danmarks tekniske direktør Henrik Stær er problemet reelt større. Mere viden og nysgerrighed er simpelthen et vilkår i IT-branchen, der udvikler sig med raketfart, påpeger han:

“De danske IT-medarbejdere er nogle af de mest kompetente i verden. Men selvom vi har gode folk ude i virksomhederne, så ser vi en accelererende udvikling i netværksteknologier, hvor der er sket en mindre revolution inden for blandt andet automatisering og programmering. Det betyder, at folk skal opdatere deres færdigheder langt oftere end før,” udtaler Henrik Stær, og fortsætter:

“For Cisco Danmark betyder det konkret, at det er et strategisk mål at hjælpe med efteruddannelser og certificeringer, og vi har også investeret i det internt i vores organisation for at sikre, at vi kan sætte skub i antallet af nye certificeringer og dermed udvikling i det danske marked”.

DevNet-portalen tilbyder blandt andet Sandbox’, eLearning og sparring med andre udviklere globalt.

“For bare tre år siden var tilbuddet om at blive klogere på andre områder primært brugt af dem, der havde interessen for det. I dag er det ikke længere et tilvalg - det er et krav, hvis man skal være på forkant med udviklingen. Vi ser en stigende efterspørgsel, og flere i IT-branchen er usikre på, om de har de rette kompetencer, der kræves af dem om mellem 3 og 5 år,” fastslår Henrik Stær.

I løbet af de sidste 18 måneder har Cisco afviklet 10 DevNet-workshops Danmark, hvilket svarer til mere end hver anden workshop, der er afholdt i hele Norden i perioden.

Cisco har introduceret en række certificeringer, der skal sikre, at for eksempel netværksingeniører kan få opdateret deres software-kompetencer, og at DevOps software-udviklere kan få indsigt i netværksteknologier i Cisco-løsninger. Det skal bygge bro mellem folks eksisterende kompetencer og DevOps kompetencer, der er mere udviklerfokuseret. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik