Teknovation Logo
robot

 
  • Med regeringens afsatte 81 millioner kroner er der mulighed for en teknologisk upgrade gennem øget digitalisering ved de videregående uddannelser, fremhæver uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

23. april 2019, kl. 08:07 

Digitalt løft til de videregående uddannelser

Underviserne skal fremadrettet vide mere om teknologi, så de kan løfte de studerende ved de videregående uddannelser. Regeringen afsætter 81 millioner kroner til en teknologisk upgrade af de videregående uddannelser.


Kunstig intelligens, Virtual Reality og Big Data skal nu ruste de studerende bedre til den digitale fremtid. Alle skal kunne forstå og forholde sig konstruktivt og kritisk til de digitale teknologier, der kommer inden for deres fag, mener uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Således lancerer han nu en ambitiøs national handlingsplan for digitale kompetencer og digital læring. Handlingsplanen sætter ind med initiativer på tre områder:

Underviserne skal løftes, så de kan udvikle de studerendes digitale kompetencer. Erfaringer og viden om, hvad der virker, skal bredes ud. Og endeligt skal barrierer og regler, der ikke er tilpasset en digital virkelighed, fjernes.

"Den digitale udvikling har bevæget sig fra at være et hjørne af samfundet til at være en del af alt det, vi laver. Det skal vores uddannelser afspejle. Vi skal uddanne unge, som både kan bruge ny teknologi til at skabe forandringer, fordi de forstår dens muligheder, men som også er kritiske over for den og er opmærksomme på faldgruberne. Den nationale handlingsplan giver en teknologisk opgradering til underviserne, så de kan løfte de studerende. Samtidig opretter vi et teknologisk center, der samler viden og udbreder de ting, der virker. Ambitionen er, at teknologiforståelse på sigt bliver integreret i alle uddannelser," siger Tommy Ahlers.

Digitale kompetencer var et centralt tema i de drøftelser, der har været i Disruptionrådet. Som opfølgning på Disruptionrådets arbejde afsætter regeringen i alt 81 millioner kroner over de næste fire år til bl.andt andet at styrke de digitale kompetencer blandt underviserne på de videregående uddannelser.

Initiativerne udspringer af input fra et Call for action, som uddannelses- og forskningsministeren udsendte i august 2018. Der kom mere end 80 svar fra undervisere, uddannelsesinstitutioner og faglige eksperter, der har spillet ind med potentialer i digital læring og digitale kompetencer og udfordringer, der står i vejen for en digital omstilling på de videregående uddannelser. Siden er afholdt en række dialogmøder, besøg på uddannelsesinstitutioner og en workshop.

De mange input har vist, at udviklingen er i gang på institutionerne, og at det mange steder er ildsjæle, der driver udviklingen. Der er nu behov for at løfte den brede undervisergruppes digitale kompetencer, og at skabe ledelsesmæssig opbakning og forståelse for området på den enkelte institution. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik