Teknovation Logo
robot

 
  • CEO for CHEXS, Sonny Massahi, fortæller ikke mindst om kombinationen af røntgenreflektivitetsmålinger i det relevante energiområde komplementeret med ikke-spekulære målinger. Kombinationen heraf afslører kvantitativ information om individuel lagtykkelse, densiteter, ruhed og diffusion på grænsefladerne så vel som information om de vigtigste korrelationslængder for ruhederne, fremhæves det.

21. august 2023, kl. 14:58 

100.000 rumspejle kontrolleret med røntgen

Novo Nordisk, CHEXS, MAX IV Laboratory og Xnovo Technology med flere giver et indblik i, hvordan de arbejder med røntgenbaseret materialediagnostik ved MADE Deep-Dive online-arrangement 13. september.


Ved MADE’s kommende Deep-Dive-arrangemet går en række eksperter i dybden med avancerede røntgenbaserede målemetoder. 

Repræsentanter fra virksomheder som MAX IV Laboratory, Novo Nordisk, CHEXS, Xnovo Technology og force Technology vil fortælle om de seneste anvendelser af teknologierne i konkrete cases.

CEO for CHEXS, Sonny Massahi, vil eksemeplvis berette om brugen af røntgenreflektometri som et kraftfuldt værktøj til at karakterisere mere end 100.000 spejle til en mission fra European Space Agency.

Fra Novo Nordisk giver Senior Research Scientist, Alina Kulakova, et indblik i Small Angle X-ray Scattering, SAXS, der betegnes som en kraftfuld metode til at studere forskellige materialers overgang fra flydende til fast tilstand.

Og fra MAX IV Laboratory fortæller Beamline Manager, Kim Nygård, om hvordan faciliteterne i Lund i Sverige tillader flerskala strukturel karakterisering af materialer fra nano- til makroskopiske længdeskalaer ved at kombinere X-ray Scattering og tomografisk billeddannelse.

Alt i alt er budskabet på dagen, at nye materialer baner vejen for udvikling af teknologier og produkter med nye avancerede egenskaber. Materialeegenskaber har ofte rod i deres indbyggede mikrostruktur, som kun kan kvantificeres med avancerede teknikker, som kan se de fineste detaljer.

Moderne røntgentekniker gør det muligt at kigge ind i produkter og forstå materialeegenskaber, mens de udfører en funktion, påpeges det. 

Deltagerne vil også på dagen kunne høre om, hvordan de kan få hjælp til at skabe egne erfaringer med avancerede målemetoder med hjælp fra danske universiteter, GTS-institutter og eksperter, konstateres det.

Tilmelding sker på MADE's hjemmeside.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik