Teknovation Logo
robot

 
  • Froskernes idé var at anvende billeddannende fluorescensmålingsteknologi til at udføre kontrol af komponenter - især for at opdage forurening med olie eller snavs. Disse oplysninger er især vigtige i tilfælde, hvor sikkerheden er altafgørende, såsom ved limning af bildele. Teknologien er ikke bare præcis, men også inline-egnet, fremhæves det.

14. juni 2022, kl. 16:58 

Vinder pris for kvantitativ måling med fluorescerende stoffer

For første gang anvender forskere ved Fraunhofer IPM nu fluorescerende stoffer til at opnå kvantitative målinger med lasere. Det har de fået Joseph von Fraunhofer-prisen for.


Hidtil har fluorescensmålingsteknologi med lasere næsten udelukkende været brugt til kvalitative analyser.

For første gang er det nu lykkedes et team af forskere ved Fraunhofer Institute for Physical Measurement Techniques, IPM, med succes ved at bruge metoden, der benytter violet kortbølgelaserlys til at opnå kvantitative målinger med høj præcision.

Indtil nu er fluorescensbaserede teknikker blevet set som måder at opnå estimater på snarere end som pålidelige kvantitative måleprocesser.

Herudover kræver kalibrering af teknikken ikke kun præcise referencer, men også en dyb forståelse af de faktorer, der påvirker fluorescerende stråling.

"Det er lykkedes os at tage en upræcis proces og udvikle den til en robust og ekstremt hurtig præcisionsmålingsmetode," siger Dr. Albrecht Brandenburg fra Fraunhofer Institute for Physical Measurement Techniques IPM.

Han tilføjer, at det ser ud til, at verden har holdt vejret for at få fingre i teknologien.

For den breder sig både nationalt og internationalt i et forbløffende tempo, og salget på dette område hos Fraunhofer IPM er allerede i millionklassen, konstaterer han.

Et eksempel på teknikkens brugbarhed er i forhold til komplekse 3D-komponenter. De kan nemlig nu kontrolleres for kontaminering i produktionscyklusser på få sekunder med hundrede procent nøjagtighed.

Opdagelsen har sikret forskerne Dr. Albrecht Brandenburg and Dr. Alexander Blättermann instituttets prestigefulde Joseph von Fraunhofer-pris for præstationen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik