Teknovation Logo
robot

 
  • BLAEST styrker sin position som en af verdens førende aktører inden for test af vindmøllevinger med en stor testhal på Aalborg Havn.

19. juni 2019, kl. 12:21 

Vindmøllevingetestcenter i Aalborg

Blade Test Centre A/S, også kaldet BLAEST, styrker sin position inden for test af vindmøllevinger ved at opføre en knapt 5.000 kvadratmeter stor testhal på Aalborg Havn. Testhallen skal danne rammen om test af vindmøllevinger fra Vestas Wind Systems A/S, som BLAEST har indgået en langsigtet testaftale med. 


Snart skal endnu flere vindmøllevinger stå sin styrkeprøve på Aalborg Havn. Det står klart efter,at Aalborg Havn A/S har indgået en aftale med testcentret BLAEST om opførsel af en stor testhal, der skal opføres på et areal ved siden af virksomhedens eksisterende testcenter. Arealet er ejet af Aalborg Havn, men udlejet til datterselskabet NTC Ejendom A/S, der er bygherre på projektet.

Den kommende testhal får til formål at imødegå den stigende efterspørgsel på vingetest, som de senere års intensiveredevindenergi-fokus har medført. Beslutningen om etableringen af testhal en er truffet i forlængelse af at BLAEST har indgået en aftale med den danske vindmølleproducent Vestas med et omfang, der kommer til at udnytte den kommende hals fulde kapacitet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


BLAEST har gennem mange år været leverandør til Vestas inden for fuldskalatest af vinger, så valget af BLAEST som fremtidig nøgleleverandør af vingetest er derfor naturligt - også fordi BLAEST ligger ideelt placeret i forhold til transport af testvinger, som blandt andet produceres på Vestas’ vingefabrik i Lem.

"For Vestas er det afgørende at have tætte partnerskaber med vores leverandører, og vi er meget glade for at styrke samarbejdet med BLAEST, som forstår den måde, vi arbejder på og leverer på højeste niveau. Samarbejdet understreger værdien af at have et stærkt netværk af samarbejdspartnere i Danmark, der i mange år har udgjort vindindustriens globale centrum. Den status og de mange grønne arbejdspladser, der følger, skal vi bibeholde ved, at der fortsat investeres i grøn forskning og sættes nye og moderne vindmøller op i Danmark, så det giver mening at udvikle og teste nye vindmøller herhjemme," siger Vestas-teknologidirektør Anders Vedel.

Udvidelsen betyder også, at BLAEST står overfor en markant vækst i antallet af medarbejdere. BLAEST beskæftiger i øjeblikket 22 medarbejdere, som primært er ingeniører og teknikere, og dette tal forventes som følge af udvidelserne at stige til cirka 35 i løbet af det kommende år. BLAEST vil dermed blive verdens suverænt største uafhængige testcenter for vindmøllevinger.

Entreprisen på opførslen af testhallen har været i EU-udbud, og det blev vundet af Aalborgfirmaet M. Thomsen Støtt. Aalborg A/S. Forventet ibrugtagelse er allerede i januar 2020. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik