Teknovation Logo
robot

 
  • Arrangementet tiltrak 40 deltagere med repræsentanter fra LEGO Systems, Novo Nordisk og Coloplast på industrisiden.

13. juni 2019, kl. 16:07 

CT-skanning kan være Industrie 4.0-nøglen

Torsdag bød den syvende i rækken af CIA-CT-konferencer på en række danske og udenlandske foredragsholdere. De fortalte om udviklingen inden for industriel CT-skanning, og perspektiverne er store, lød det.


CIA-CT-konferencerækken, der startet i 2010, blev lanceret med henblik på at give interesserede branchefolk en opdatering om brugen af Computed Tomography, CT, på metrologiområdet i industrien.

Torsdag gik det syvende event af stablen i Lyngby, og her gav 11 internationale- og indlandske eksperter på universitets såvel som industrisiden deltagerne et indblik i nogle af de aktuelle muligheder og udfordringer, der er på området.

Den første eksterne oplægsholder på tinge var Team Leader Technical Cunsulting, Svend Gondrom-Linke fra en tyske virksomhed Volume Graphics med speciale i analyse og visualiseringssoftware til industriel CT-skanning.

Temaet for hans indlæg var Industrie 4.0. Overordnet er der her stadig en del praktiske udfordringer i industrien med at komme frem til ikke mindst standardprotokoller for udveksling af data med mere, men der er allede industrier, der har vist vejen.

Hvad angår modenheden af industriel brug af 3D-CT-skanning, så fremhævede han, at metoden i dag har nået produktionsgulvet på et industri 3.0-niveau, og at perspektiverne er endnu større:

"Fremover vil industriel 3D-CT ikke længere 'kun' blive anvendt som inspektionsmetode, men være en ekstremt værdifuld metode til at levere data om produktionsprocessen til Feedback Loops og videnssystemer," påpegede han, og tilføjede:

"3D-CT-skanning er den af alle NDT-metoder, der har det største potentiale til at realisere NDE 4.0."

På dagen var der også flere indlæg om mulighederne for kontrol af emner fremstillet med Additive Manufacturing-processer i metal såvel som plast, samt om aktuelle muligheder og udfordringer i forhold til at automatisere brugen af CT-skanning i industriel produktion.

Vedrørende sidstnævnte kunne Head of Sales, CT, hos tyske Werth, Tristan Schubert, præsentere de senest maskiner i porteføljen friskt lanceret på Control 2019-messen i Stuttgart i begyndelsen af maj.

Der er nemlig kommet flere og bedre muligheder for at automatisere virksomhedens maskiner med eksempelvis kraftigere x-ray-kilder, hvilket han understregede med en virksomhedscase med inline-måling, hvor industrirobotter håndterer emner (til abs-systemer i biler) til og fra 3D-CT-skanning.

Med en maskine med en 1,5 kilowatt x-ray-kilde kan der i den pågældende applikationen nu kontrollers stålemner med dimensionerne 100x100x50 millimeter (fyldt med hulrum) inline på cirka 30 sekunder pr. styk, konstaterede han.

Vært for arrangementet i CIA-CT-regi var som ved de forrige syv arrangementer DTU-professor, Leonardo De Chiffre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik