Teknovation Logo
robot

 
  • Udviklingsdirektør i Solum, Anne Dorthe Fethers, vil fortælle uddybende om planerne for sorteringsanlægget ved LOOP Forum d. 24. april i København.

22. april 2024, kl. 16:18 

Stort sorteringsanlæg til plastaffald på Sjælland rykker nærmere

Ved LOOP Forum i København den 24. april holder Plastindustrien en minikonference om plast i et cirkulært samfund. Her vil Solums udviklingsdirektør, Anne Dorthe Fethers, fortælle mere om planerne for det kommende sorteringsanlæg i Holbæk.


Anlægget, der forventes at stå klar i 2027, får kapacitet til at tage imod 120.000 tons plastaffald om året og vil dermed forøge sorteringskapaciteten i Danmark og mindske mængden af plastaffald, der ender i forbrændingsanlæg eller eksporteres.

Plastaffaldet skal især komme fra husholdningerne på Sjælland, på Fyn og måske nogle af Danmarks nabolande.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er danske Solum og tyske PreZero, der står bag, og Solums udviklingsdirektør, Anne Dorthe Fethers, vil fortælle mere om planerne ved LOOP Forum på onsdag i Lokomotivværkstedet i København, der har temaet ' Plast i et cirkulært samfund – fra design til genanvendelse'.

Anlægget, der betegnes som det første storskalaanlæg til sortering af plastaffald på Sjælland, forventes klar til drift i begyndelsen af 2027.

Planlægningsfasen for opførelsen vil være i 2024 til 2025, og byggearbejdet forventes at begynde i 2025/2026, fremhæver parterne, der den 10. april underskrev en aftale om opførelsen.

Dette med tilstedeværelser af Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, direktør i Solum, Christian B. S. Christensen, chef for ingeniørafdelingen hos tyske PreZero Stefan Kaiser.

Den tidligere DONG-direktør, Anders Eldrup, der er formand for bestyrelsen i Nordic Sorting Facility, NSF, deltog også, fremhæver Plastindustrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik