Teknovation Logo
robot

 
  • Produktionen af ét ton glasfiber udleder cirka 1.9 ton CO2. Til sammenligning bruger Ucomposites 60 kilogram CO2 til at producere ét ton recycled glasfiber. Det er inklusiv transport fra leverandørerne. Det er direktør Jakob Grymer Tholstrups ambition at åbne en ny fabrik hvert år. I 2023 åbnede Ucomposites i Portugal. Foto: Peter Jarvads, kilde: Platindustrien.

14. februar 2024, kl. 13:28 

Genanvender glasfiberaffald fra vindmølleindustrien

Glasfiberaffald fra blandt andet vindmølleindustrien bliver i dag genanvendt af danske Ucomposites. Virksomheden har i 2023 udvidet med en fabrik i Portugal, og direktør Jakob Grymer Tholstrup har ambitioner om at åbne afdelinger i flere andre lande, fremhæver Plastindustrien, hvor firmaet netop er blevet medlem.


Bogø-virksomheden Ucomposites har specialiseret sig i at hjælpe danske og udenlandske virksomheder med at genanvende glasfiberproduktionsaffald, der ellers ville være blevet kasseret. Materialet kommer især fra produktion af vindmøllevinger.

Ifølge direktør Jakob Grymer Tholstrup, kom forretningsideen til, da han fandt ud af, at der var en masse fraskær, som bare blev smidt på deponi.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Store dele af den europæiske vindmølleindustri sender i dag sit glasfiberproduktionsaffald til firmaet, som hjælper med at give det et nyt liv.

Blandt andet behandels affaldet ved at klippe og 'åbne' materialet og rive glasfibermåtterne fra hinanden, så der skabes såkaldte chopped fibers. De løse fibre kan virksomheder anvende i nye produkter som alternativ til jomfruelige glasfibre.

Ifølge direktøren, kan virksomheden løse problemet med glasfiberaffald for danske virksomheder, hvis der er tørt og ikke blandet sammen med eksempelvis resin.

Da ingen havde gjort noget lignende før, måtte medarbejderne selv bygge produktionen op fra grunden blandt andet ved at sammenbygge maskiner fra andre industrier. Det tog ifølge Jakob Grymer Tholstrup flere år at få det til at virke optimalt.

Aktuelt står Ucomposites som en frontløber inden for genanvendelse af glasfiber, og deres unikke tilgang har skaffet dem patenter i både Europa, Kina og USA. Virksomheden har netop udvidet sine operationer til Portugal, hvor man åbnede en fabrik i januar 2023, og derfor kan give kunderne store CO2-basparelser i forhold til at købe jumfrueligt materiale, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik