Teknovation Logo
robot

 
  • Foruden æren og anerkendelse fra branchen modtager vinderen af Plastprisen 2023 en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

26. maj 2023, kl. 11:57 

Plastprisen 2023 tildelt parterne bag metode til genanvendelse af vindmøllevinger

Projektsamarbejdet mellem Aarhus Universitet, Olin, Vestas og Teknologisk Institut, døbt CETEC, der har udviklet en banebrydende metode til genanvendelse af vindmøllevinger, blev tildelt Plastprisen 2023.


Projektet CETEC står for Circular Economy for Thermosets Epoxy Composites, og modtager prisen for det frugtbare arbejde med at udvikle en metode til at kunne genanvende epoxymaterialet i vindmøllevinger.

Aarhus Universitet, Olin, Vestas og Teknologisk Institut har samarbejdet i projektet, og det var projektleder, Søren Haack, der tog imod prisen ved prisoverrækkelsen i Industriens Hus under Plastdagen 2023, arrangeret af brancheorganisationen Plastindustrien.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I den af CETEC udviklede metode adskilles eksisterende vindmøllevinger og epoxy-resinen udvindes fra kompositmaterialet.

Efterfølgende kan resinen dekonstrueres og de kemiske 'byggeklodser' genudvindes og anvendes til ny epoxy i produktionen af nye vindmøllevinger.

"Vi er utrolig stolte af at modtage Plastprisen 2023. Ikke mindst fordi, det er kolleger og samarbejdspartnere fra den danske plastbranche, der har stemt. Det viser, at vi er på vej i den rigtige retning," fremhævede Søren Haack i forbindelse med prisoverrækkelsen, og fortsatte:

"Genanvendelse af vindmøllevinger er et område, som vi skal finde løsninger på i fremtiden, og det kan den her pris forhåbentlig være med til at skabe opmærksomhed om."

Foruden CETEC var Dantoy, RC Plast, Aarhus Kommune og Guido Tosello fra DTU nomineret til årets plastpris.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik