Teknovation Logo
robot

 
  • Henrik Vasylyeva, der her byder velkommen til torsdagens årsmøde, blev genvalgt som formand for EPS-branchen. Han er til daglig også administrrerende direktør i Sundolitt.

31. marts 2023, kl. 12:24 

EPS-branchen: Endnu mere flamingogenanvendelse

I forbindelse med gårsdagens årsmøde i EPS-branchen, der samler branchen for EPS, der også er kendt som flamingo, under Plastindustrien, drøftedes cirkulære tiltag på området. Branchen ser positivt fremad, og arbejder mod mere EPS-genanvendelse.


Ved EPS-branchen årsmøde torsdag, hvor de centrale aktører i den danske EPS-branche mødtes for at drøfte flere cirkulære tiltag for EPS, og det kommende udvidede producentansvar for emballage.

Her kom det blandt andet frem, at genanvendelsesraten for EPS hos Grønt Punkt i Norge er på 87,4 procent, og også den danske EPS-branche ser positivt fremad. Det skyldes i høj grad, at der er en stadig skarpere interesse for genanvendelse og cirkulær økonomi. Og her har EPS utvivlsomt en konkurrencefordel, fremhæver branchen, som i dag, takket være kommunal indsamling og høj genanvendelse af fiskekasser, har opnået en international førende position, forklarer Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi oplever i stadig stigende grad, at det danske marked er blevet opmærksom på, at EPS er supernemt at genanvende. Derfor har vi øjnene skarpt rettet på det udvidede producentansvar, som er på vej på emballageområdet, men som også kommer inden for byggeriet," fastslår Chresten Heide-Anderson.

På årsmødet havde EPS-branchen arrangeret den helt store internationale vidensdeling med talere fra den europæiske brancheforening, EUMEPS, samt fra Tyskland, Frankrig, Norge og Sverige. Derudover holdt Dansk Emballageansvar, VANA, oplæg om det kommende producentansvar i Danmark.

"Der er mange forskellige måder at sikre effektiv indsamling af EPS rundt om i Europa. Langt de fleste europæiske lande indsamler via genbrugspladser, som vi gør her i Danmark. Men vi ser også, at Tyskland, Frankrig og Sverige udvikler effektive løsninger til indsamling sammen med anden blandet plast. Derfor har vi inviteret talere, som ved noget om disse løsninger, for at gøre os klogere. En stor del af den EPS-emballage som produceres i Danmark bruges nemlig til eksport. Derfor er det vigtigt, at vi som branche kan vejlede vores kunder om cirkulære løsninger og muligheder, der hvor vores EPS ender," siger Chresten Heide-Anderson, og fortsætter:

"Der er mange myter og misforståelser, når det kommer til EPS og genanvendelse. Fx er det de færreste der ved, at genanvendelsesgraden for EPS overstiger 50 procent i Japan, Kina og Sydkorea. Eller at langt over halvdelen af canadiere kan aflevere deres brugte EPS på genbrugspladsen – præcis som i Danmark," siger Chresten Heide-Anderson, som derfor også bidraget til arbejdet i EUMEPS, ligesom han er blevet udpeget til bestyrelsen i Scandinavian Packaging Association. Så sent som i starten af marts har han deltaget i et internationalt koordineringsmøde mellem EPS-foreninger i hele verden.

"Det er vigtigt for os som EPS-producenter, at vores kunder og vores kunders kunder er opmærksomme på, hvor nemt det er at genanvende EPS. Derfor er det et fokus, at vi også får de andre EPS-foreninger til at sikre endnu mere genanvendelse, men også fortælle succeshistorierne. Her har Chresten Heide-Anderson i høj grad bidraget til at styrke samarbejdet internationalt. Og han har værdifuld viden med hjem til os, så vi kan udvikle endnu flere cirkulære løsninger. Blandt andet arbejder vi på tiltag inden for byggeriet, som vi forventer at lancere i løbet af i år," fastslår administrerende direktør Henrik Vasylyeva, Sundolitt A/S, og formand for EPS-branchen.

På årets generalforsamling var der genvalg til Henrik Vasylyeva, mens der er var nyvalg til administrerende direktør Anette Christensen, BEWI Danmark A/S, som næstformand og valg af Managing DirectorJesper Vind Andreasen, BEWI Insulation Danmark A/S, mens Nicki Petersen, Danpor A/S, blev udpeget som observatør.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik