Teknovation Logo
robot

 
  • Dr. Markus Steilemann, Covestro, griber i egen barm, og beklager, at man som kemivirksomhed ikke tidligere har insisteret mere på at være cirkulær, og opfordre kunderne til at sikre sig maksimal genanvendelse.

24. september 2022, kl. 09:06 

Plast er et godt materiale

teknovationNr. 11 - 2022   Forud for K 2022-messen er plast i offentligheden blevet et udskældt emne. Hos en af de store plast-råvareleverandører, Covestro, tager man gerne den udfordring. Som kemivirksomhed føler man sig godt rustet til at forsvare materialet, understreger øverste koncernchef, CEO dr. Markus Steilemann.


Den offentlige mening om plasts egenskaber er urimelige. Men, det er svært at vende billedet nu, og det er fantastisk synd, for plast er et af de materialer, hvor det er muligt at skabe en cirkulær økonomi, og producere uden at påvirke det omgivende samfund negativt, mener man hos Covestro, som således for længst har opgraderet til mere effektive produktionsmetoder, og indkapslet enhver type af farlig produktion, så man ikke ”sviner naturen til”. Man supporterer også gerne produkter, der er baseret på bæredygtighed, og efterlever FN´s verdensmål på området, understreger Markus Steilemann:

”Mens den offentlige opponion er imod os i plastindustrien lige nu, så er teknologien, og herunder ikke mindste Industrie 4.0- og digitaliserings-udviklingen med os,” mener Markus Steilemann:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Rigtigt brugt fra start, så er plastindustrien ikke en synder. Nærmest tværtimod. Problemet med genanvendelse er indsamling af produktet, når brugerne bortskaffer det, og veldokumenteret sporbarhed på oprindelse, og de kemiske stoffer, som plasten er i kontakt med,” siger Markus Steilmann i det aktuelle Teknovation - nr. 11/2022 - , og han fortsætter:

”Det er jo til at tage fat i. Rigtigt anvendt, så er plast bestemt fremtiden. Det er den vej vi arbejder med vores produkter. Og det er den vej vi sikrer os, at vores kunder arbejder, da det er i begge parters interesse”.

Læs hele interiviewt og meget mere om K 2022-messen i onlineversionen af det aktuele Teknovation  - 11/2022 - ved at følge lænken her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik