Teknovation Logo
robot

 
  • Damifo-samarbejdspartner Prova og deres medarbejdere var også til stede ved indvielsen i Vojens, hvor de viste og fortalte om de kommende affaldsbeholdere, der sikrer sortering af husstandsindsamlet affald i flere fraktioner.

4. maj 2022, kl. 07:04 

Damifo genanvender nu plast 100 procent

Haderslev Kommune kan nu bryste sig af faciliteter, der muliggør 100 procent genanvendelse af plast. Det skyldes flere private virksomheders fælles udvikling af en sorteringslinje til miljøvirksomheden Damifos store affaldshåndteringsanlæg i Vojens.


Som det første anlæg i Danmark kan miljøvirksomheden Damifo A/S nu sikre, at sorteringen og deraf genanvendelsen af plastikaffald fra de danske husstande kan ske i Danmark. Sammen med Nopa Nordic A/S, Schela Plast A/S og Aage Vestergaard Larsen A/S har Damifo udviklet et anlæg, hvor man via kameragenkendelse sikrer at plasten sorteres i polymer, der derefter kan genanvende den husstandsindsamlede plast, som kan omdannes til ny plastemballage som eksempelvis emballage til vaskemiddel.

"Vi arbejder hver dag ud fra den grundidé, at alt affald fortjener at blive genavendt og allerhelst som ressourcer i Danmark, og vi har længe haft øje for potentialet i en finere sortering af husstandsindsamlet plast. Plastikaffald er den væsentligste kilde til CO2-udledning fra forbrænding af affald, og derfor er vi utroligt glade for at kunne realisere øget genanvendelse gennem et bredt samarbejde," fortæller Damifo-direktør John Kaldahl. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Damifo er stolt over, at man er kommet hertil. Udsortering af det husstandsindsamlede plast i forskellige typer gør, at man 100 procent kan genanvende det igen og igen, så borgerne kan se deres affald som en ressource, der cirkulerer fra affaldsbeholder til dagligvarebutik og hjem i skabet, indtil den er tom og igen bliver til affald og starter en ny rejse mod at blive en ressource, fortæller regionschef Christa Engell, Damifo, der står i spidsen for den innovative løsning.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik