Teknovation Logo
robot

 
  • Bæredygtighed er det gennemgående tema i de aktuelle designguides for fremstilling, og ikke mindst genanvendelse, af flamingo-emballage.

13. december 2021, kl. 10:34 

Designguide vil styrke EPS-genanvendelse

De aktuelle EPS-designguides, der er udarbejdet i regi af RecyClass i samarbejde med den europæiske EPS brancheorganisation, EUMEPS, betegnes som en milepæl for flamingoanvendelsen i arbejdet med cirkulær økonomi. 


EUMEPS-direktør Jürgen Lang, glæder sig over den aktuelle offentliggørelse af de to designguides for EPS-materialet, populært også kaldet flamingo. Takket være et godt samarbejde med Plastics Recyclers Europe og RecyClass er det lykkedes parterne at udarbejde de to designguides i løbet af få måneder, understreger han.

EPS-værdikæden har forpligtet sig til at udvikle en cirkulær vision for plastaffald fra design til end of life. Disse EPS-retningslinjer hjælper designere med at sikre, at deres emballageprodukter bliver lettere at genanvende efter brug, understreges det videre.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med disse designguides har EUMEPS i samarbejde med RecyClass udviklet et værktøj, som er identisk med det som benyttes for andre plastfraktioner. Dermed skabes der større tryghed for genanvendere og indsamlere af EPS, og det skulle gerne sikre endnu mere genanvendelse af EPS, forklarer Chresten Heide-Anderson.

Han bakker derfor fuldt ud op om opfordringen fra EUMEPS, som påpeger, at EPS-emballage er let at integrere i en cirkulær økonomi.

”EUMEPS opfordrer resten af Europa til blandt andet at lade sig inspirere af de 44 danske kommuner, som allerede sikrer, at EPS bliver genanvendt. Man kan dog også se til andre lande, for der sker også indsamling af EPS i lande som Holland, Frankrig, Irland, England, USA, Norge og senest Sverige,” fastslår Chresten Heide-Anderson, og siger, at der helt sikkert også sker kommunal indsamling af EPS i mange andre lande, der kender han bare ikke til de helt konkrete løsninger, og han ved ikke hvor udbredte de er. Men han forsikrer, at EPS-branchen og den søsterorganisationer i resten af verden har stort fokus på at sikre indsamling af EPS, så det faktisk bliver genanvendt.

Interesserede kan se de aktuelle deisgnguides  ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik