Teknovation Logo
robot

 
  • Projektchef Chresten Heide-Anderson, EPS-branchen under Plastindustrien, er aktuelt blevet valgt til bestyrelsen i EUMEPS.

4. februar 2021, kl. 13:18 

Dansker i europæisk branchebestyrelse

EPS-branchens projektchef Chresten Heide-Anderson er blevet valgt til bestyrelsen i EUMEPS, som er den europæiske brancheorganisation for EPS-industrien. Her skal han bidrage til øget genanvendelse af EPS, også kendt som flamingo, i hele Europa.


European Manufacturers of EPS, EUMEPS, er den europæiske brancheorganisation for hele EPS-industrien i Europa, og afholdte forleden årets ordinære, og denne gang virtuelle, generalforsamling.

Her blev den danske projektchef for EPS-branchen, Chresten Heide-Anderson, udpeget til bestyrelsen som en af tre repræsentanter for de nationale EPS-brancheforeninger. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Derudover blev der udpeget fire bestyrelsesmedlemmer fra råvareleverandørerne, fire fra EPS-producenterne og en fra genanvendelsesdelen af EPS industrien.

Der er tale om en udvidelse af bestyrelsen i EUMEPS, som tidligere bestod af fire EPS-producenter. Brancheorganisationen har dog ladet sig inspirere af blandt andet Danmark, hvor man i løbet af de sidste par år har udvidet medlemskredsen for dermed at sikre den fornødne viden til at skabe cirkulære kredsløb for EPS.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at sidde med ved bordet, når vi som branche skal rykke EPS industrien i en mere proaktiv og cirkulær retning,” udtaler Chresten Heide-Anderson og fortsætter:

”EPS er et internationalt produkt, hvor særlig emballage produceret i et land skal sikres indsamling og genanvendelse i andre lande. Derfor er det vigtigt med et stærkt europæisk samarbejde.”

Chresten Heide-Anderson er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har suppleret denne med en MBA-uddannelse fra Syddansk Universitet. Han blev ansat i EPS-branchen i juni 2018, hvor han fik ansvaret for at påvirke holdningen til EPS og øge genanvendelsesgraden blandt de danske kommuner. Det er det arbejde han blandt skal sikre, at EUMEPS også har fokus på i fremtiden.

Valget til den europæiske branchebestyrelse glæder formanden for den danske EPS-branche Henrik Vasylyeva, der også er direktør hos EPS producenten Sundolitt:

”Vi er rigtig glade for, at Chresten på få år har opbygget et så stærkt netværk på tværs af Europa, at han bliver udpeget som medlem af EUMEPS’ bestyrelse. Han fik bl.a. som opdrag at opbygge stærkere samarbejde mellem de nordiske EPS-foreninger og skubbe til den europæiske dagsorden, så EPS er anerkendt som 100 procent genanvendeligt ikke bare i Danmark, men i hele Europa,” fortæller Henrik Vasylyeva, og uddyber:

”Det er lykkedes for Chresten Heide-Anderson at påvirke holdningen til EPS og ikke mindst øge genanvendelsen af materialet. Der er blandt andet sket en fordobling blandt de kommuner, som indsamler EPS til genanvendelse – og langt over halvdelen af kommunerne anerkendt nu entydigt, at EPS er nemt, økonomisk og bæredygtigt at genanvende. Det arbejde skal vi fortsætte – men, også udrulle til resten af Europa, så vi fortsat kan levere kvalitetsemballage til vores kunder og sikre, at emballagen bliver genanvendt, når den har sikret, at varerne er kommet sikkert frem til slutdestinationen”.

Der er derfor ingen tvivl hos Henrik Vasylyeva om at den konstruktive og proaktive dialog virker for både kunder og politiske beslutningstagere har helt tydeligt fået øjnene op for at EPS er et materiale, som kan bidrage til at løse en række konkrete udfordringer og efter brug er nemt at genanvende. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik