Teknovation Logo
robot

 
  • AVL-oparbejdningslinjen forbedrer omdannelsen af hårdt plastaffald fra husholdninger til genbrugsplast af høj kvalitet.

21. september 2020, kl. 07:14 

Aage Vestergaard Larsen-vaskeanlæg øger genanvendelse

Aage Vestergaard Larsen A/S har, i samarbejde med Teknologisk Institut og AL-2 Teknik A/S, udviklet et anlæg, der forbedrer omdannelsen af hårdt plastaffald fra husholdninger til genbrugsplast af høj kvalitet.


Aage Vestergaard Larsen, AVL, står bag en løsning, der kan forbedre Danmarks evne til at genanvende plast lokalt, påpeger AVL-direktør Franz Cuculiza, der ser et stort potentiale i løsningen:

"Vi har allerede nu næsten kapacitet til at oparbejde den mængde husstandssorteret plast, som vi har i Danmark, da det kun er en lille del af husstandsplasten, som i dag bliver sorteret i Danmark. Vi håber selvfølgelig, at flere kommuner vil begynde at sortere plasten fra de private husstande. Når det sker, vil vi naturligvis opbygge en tilsvarende produktionskapacitet," siger Franz Cuculiza, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Men, der er meget plast i Danmark og resten af verden. Så vi regner da ikke med, at vores anlæg bare skal stå og køre her i Mariager. Det skal ud og leve, så vi kan få håndteret plastaffaldet som den store ressource, det er. Ikke som noget, man bare bortskaffer, så næste generation står med problemet. Det er derfor, vi siger, at vi har opfundet en maskine, der kan forandre verden".


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik