Teknovation Logo
robot

 
  • Plastaffald fra strandene i Murcia-regionen har gennem danske Kellpo og Hexa-Cover fået nyt liv som såkaldte Hexagoner-flydebrikker, der nu beskytter områdets vandforsyning. (Foto: Hexa-Cover)

14. september 2020, kl. 14:08 

Genbrugsplast i grøn eksportsucces

Hexa-Cover A/S, og samarbejdspartneren Kellpo A/S, står bag en grøn eksportsucces af flydebrikker, der i spanske Murcia har sikret mere og renere vand samtidig med reducerede mængder af plastforurening i naturen.


Thisted-virksomhederne Hexa-Cover og Kellpo er involveret i et spændende udviklingsarbejde, som tegner til at blive en gedigen eksportsucces.

Baggrunden er et udviklingsforløb til et projekt i det golde spanske Murcia. I lighed med det øvrige landbrug, så betyder højere temperaturer også større mængder af afvandinger i sommerperioden. Vandforbruget i landbruget udgjorde i regionen hele 85 procent af det samlede forbrug. Det har man valgt at gøre noget ved, og her blev de to danske virksomheder involveret i løsningen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Samtidig med at man begrænser vandforbruget af ferskvand har man benyttet såkaldte Hexagoner i genanvendt plast, indsamlet af plastaffald i naturen i Murcia-regionen.

"Det grønne aftryk har altid været en essentiel del af vores projekter. Vi benytter i dag teknologi, der gør det muligt at genbruge selv meget nedbrudt plast af ringe kvalitet og give det nyt liv frem for at sende mere jomfrumateriale i omløb," siger CEO Ole Petersen, Kellpo, der har produceret de sekskantede flydebrikker for Hexa-Cover, som man har samarbejdet med siden 2004. Hexa-Cover-CEO Søren Madsen tilføjer:

"I Murcia har man skabt et nyt grønt kredsløb ved at fjerne problematisk plastaffald fra naturen lokalt, og genbrugt det i et produkt, der drastisk reducerer fordampningen af vand som er et af landbrugets – og Spaniens –helt store udfordringer".

Projektet i Murcia har givet Hexa-Cover mod på mere, afslører Søren Madsen:

"Succesen med opsamling og genbrug af affald i Murcia var tiltænkt gentaget i 2020, men er på grund af corona udsat til 2021. Det er min overbevisning, at der er fornuftige kommercielle muligheder i lignende projekter over hele verden," siger Søren Madsen, som sammen med Kellpo er klar til at imødekomme efterspørgslen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik