Teknovation Logo
robot

 
  • Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, mener, at der skal skrues op for de grønne ambitioner i den konkrete udformning af producentansvaret. Billedkilde: Plastindustrien.

4. juni 2020, kl. 15:46 

Producentansvar skal være ambitiøst

Miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, mener, at der skal skrues op for de grønne ambitioner i den konkrete udformning af producentansvaret for emballage.


Torsdag skulle Folketinget 3. behandle et lovforslag om producentansvar på emballage, der blandt andet skal være med til at sikre EU-målet om, at halvdelen af al plastemballage skal genanvendes i 2025.

Ifølge miljøpolitiske chef hos brancheorganisationen Plastindustrien, Christina Busk, er det så nu, at det reelle arbejde med at udforme producentansvaret begynder. Og her handler det om at skabe et reelt incitament til at designe mere bæredygtige emballager:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vores vision for producentansvaret er, at det bliver ambitiøst og fremmer cirkulære løsninger. Målet skal være, at vi får så høj kvalitet ud af vores emballageaffald, at det kan anvendes til både fødevarer og andre forbrugerprodukter igen. Hvis der er politisk mod og et ønske om, at Danmark skal være testnation for de nyeste sorteringsteknologier som eksempelvis digitale vandmærker og lignende, så kan det godt lade sig gøre," siger hun, og fortsætter:

"Det er afgørende for den grønne omstilling, at producentansvaret bliver skruet sådan sammen, at dem der designer emballage med henblik på genbrug og genanvendelse får ’credit’ for det. I praksis skal det betyde, at virksomhederne, som fremstiller bæredygtige produkter, også skal betale mindre til den efterfølgende affaldsbehandling gennem producentansvaret sammenlignet med de virksomheder, der i mindre grad har fokus på bæredygtighed."

Plastindustrien for nylig sammen med Naturfredningsforening og Arla Foods med flere lanceret ’Designguide – Genbrug og genanvendelse af plastemballager til de private forbrugere’.

Dette Initiativ skal gøre det væsentligt lettere for både producenter og detailleddet at træffe grønne valg. Samtidigt med, at der skabes et godt udgangspunkt for betalingsstukturen i det kommende producentansvar, som eventuelt kan kobles til brugen af genanvendt plast, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik