Teknovation Logo
robot

 
  • En af de industrivirksomheder, der har fået øjnene op for de miljømæssige og økonomiske fordele ved plastmaterialet, er Vestforbrænding, der aktuelt har bestilt adskillige tanke og rør i PE-plast til et banebrydende Halosep-anlæg. (Foto: PR)

28. maj 2020, kl. 15:13 

Udskældt plast er ofte det mest miljøvenlige

Plast har fået et rigtigt dårligt ry, men, når det bruges rigtigt i industrien, er det et overlegent materiale på næsten alle parametre, fastslår Uponor-projektingeniør Bent Rønfeldt.


Billeder af havskildpadder fanget i plastnet, mikroplast fundet i drikkevandet og enorme, flydende plastikøer har med rette fået hele verdens øjne op for den skadelige indvirkning plast har på miljøet. Paradoksalt nok er plast dog som hovedregel det mest miljøvenlige materilale, når det kommer til fabriksanlæg i industrien.

"Plast har fået et rigtigt dårligt ry, men, når det bruges rigtigt i industrien, er det et overlegent materiale på næsten alle parametre – også når det kommer til miljøhensyn. Først og fremmest kræver fremstillingen af plastelementer mindre energi end stål. I industrianlæg forventer vi desuden, at plastrør holder mindst 100 år, og når de endelig skal erstattes – hvilket vi endnu ikke har oplevet – kan de gamle rør genbruges. Under mange brugsforhold er de samtidig mere holdbare end stålrør, hvilket sikrer mod udslip," forklarer Bent Rønfeldt, der er projektingeniør ved Uponor Infra. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik