Teknovation Logo
robot

 
  • Der er glæde hos Plastindustrien over Miljøstyrelsens aktuelle anbefaling af at udfase kombineret indsamling af affald, oplyser Christina Busk, der er miljøpolitisk chef hos Plastindustrien.

15. maj 2020, kl. 15:44 

Stop for sammenblanding af affald vækker glæde

Miljøstyrelsen anbefaler nu, at 22 danske kommuner skal udfase kombineret indsamling af affald. Plastindustrien mener, at det er den helt rette vej at gå, hvis der skal mere kvalitet ind i genanvendelsen af plast.


Miljøstyrelsen har netop offentliggjort en anbefaling om, at 22 danske kommuner bør ophøre med at sammenblande affald fra danske husholdninger.

Det sker på baggrund af undersøgelser, der peger på, at det øger genanvendeligheden, hvis glas og plast bliver sorteret særskilt. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Christina Busk, miljøpolitisk chef i brancheforeningen Plastindustrien, glæder sig over, at der bliver sat en stopper for de sammenblandede affaldstyper. Hun udtaler:

"Det er en stor sejr for vores fremtidige genanvendelse af husholdningsaffaldet, at borgerne fremover ikke længere skal mikse metal, plast og glas i samme skraldespand. Vi skal have fokus på at få nogle plastråvarer i høj kvalitet ud af vores husholdningsaffald, og det får vi kun ved at have fokus på slutproduktet af det indsamlede affald". Christina Busk fortsætter:

"Vi har en ambition om, at en emballage fra husholdningsaffaldet skal kunne blive til en ny emballage, der igen lander på supermarkedernes hylder. Det kræver både en ambitiøs indsamling, sortering og genanvendelse af plasten, og at man nu vil gøre op med sammenblandingen af metal-, glas- og plastaffald er et skridt i den helt rigtige retning".

Miljøstyrelsens faglige vurdering bygger især på tre undersøgelser udarbejdet i perioden januar 2018 frem til april 2020. Det drejer sig om Miljøprojekt 2066, der blandt andet undersøger kvalitetsmæssig forskel på kombineret og særskilt indsamling, Miljøprojekt 2111, der dykker nærmere ned i sammenblandingen af glas og plast og senest har Rambøll testet kvaliteten af fraktionerne fra sammenblanding af metal, glas og plast. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik