Teknovation Logo
robot

 
  • Deltagerne måtte delles op i hold for at få plads i auditorium og værkstedet i det jyske.

4. februar 2020, kl. 17:42 

Flot tilslutning til temadag om sprøjtestøbning

Tirsdag lagde Den jydske Haandværkerskole i Hadsten lokaler til arrangementet 'Sprøjtestøbning fra A-Z', hvor teoretiske oplæg og praktiske øvelser gik hånd i hånd.


Med brancheorganisationen Plastindustrien, den danske afdeling af maskinproducent Arburg, Ingeniørforeningen IDA og Randers Erhverv som medarrangører afholdt selskabet for Maskinteknisk Proces- og Produktionsteknik, ATV-SEMAPP, tirsdag en temadag om sprøjtestøbning.

Arrangementet løb af stablen hos Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten og bød på en mere produktionspraktisk indgangsvinkle end sædvanligt i ATV-Semapp-regi til temaet. Og det var velvalgt, skulle det vise sig, med godt 70 fremmødte branchefolk på dagen i det midtjyske.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Eventet lagde fra land med en opdeling af de mange deltagere i to hold. De kunne derefter opleve henholdvis en teoretisk introduktion til sprøjtestøbning ved sprøjtestøbespecialist, Daniel J. Dalsgaard, og demonstrationer i skolens sprøjtestøbningsværksted.

Den systematiske tilgang til indkøring af formværktøjer til sprøjtestøbte emner for at sikre en ensartet optimal kvalitet var i fokus både ved den teoretiske gennemgang i skolens auditorium og efterfølgende fra specialister i værkstedet.

Dermed kunne der fremmødte få en håndgribelig introduktion til begreber som fyldning, forsegling og køletider med fokus på balancen imellem optimering og kvalitet. Endvidere behandledes problemstillinger som indbygningshøjde, plastificeringskapacitet, køling, følgeudstyr og automatisering.

I alt råder værkstedet på skolen over over 12 sprøjtestøbemaskiner af mærket Arburg og en enkelt af mærket Engell (sidstnævnte er kommet fra Lego's udviklingsafdeling) og deltagerne vil kunne opleve traditionelle sprøjtestøbningsmaskiner og maskiner, der laver flerkomponent støbning med 2K-processer.

Endelig var der på dagen også programlagt præsentationer fra europæiske råvareleverandører i form Sabic og Distrupol Nordic, der balndt andet skulle give deltagerne en indføring i støbning i amorfe og semikrystallinske plasttyper.

Alle deltagere fik på dagen et gratis eksemplar af ’Guide to surface defects on thermoplastic injection-moulded parts’ - sponsoreret af Arburg A/S - med hjem. Denne kan benyttes som et opslagsværk med praktisk vejledning til at definere og løse de daglige udfordringer med sprøjtestøbning.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik