Teknovation Logo
robot

 
  • Dr. Markus Steilemann, Covestro, griber i egen barm, og beklager, at man som kemivirksomhed ikke tidligere har insisteret mere på at være cirkulær, og opfordre kunderne til at sikre sig maksimal genanvendelse.

21. september 2019, kl. 15:58 

Plast skal retur til kilden

teknovationNr. 13 - 2019   I foromtalen af K 2019-messen, der holdes 16. til 23. oktober i Düsseldorf, tager en af industriens store råvareleverandører ansvar for at sænke miljøbelasteningen. Øverste koncernchef, CEO dr. Markus Steilemann, Covestro, opfordrer til at indsamle plast, og returnere det til kilden - råvareleverandørerne, så livscyklussen kan blive 100 procent.


Som råvareproducent ser øverste koncernchef, CEO dr. Markus Steilemann, Covestro, det som firmaets ansvar, at kunne genanvende alt, hvad man leverer til kunderne, når det kommer retur.

”Problemet er, at man har den opfattelse, at man ikke behøver at ”gemme” plast. Det smides ud. I langt størstedelen af verden usorteret. Det skal det ikke. Plastaffald skal sorteres, og returneres til producenterne, og så skal vi kære om at få det anvendt effektivt igen,” fastslår Markus Stielemann i det aktuelle Teknovation.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


En anden udfordring, der hænger fint sammen med genanvendelsestanken er det faktum, at der ikke er ubegrænsede muligheder for at fremskaffe ”råmaterialets moder” – fossile brændstoffer:

”Det bliver sværere at udvinde råolien, og selv om plasts andel af råolien, der pumpes op, er meget beskeden, så ville det bedste være, at vi ikke skulle have mere fossilt brændstof, men i stedet benytter alt det vi har ”hevet op”, og som i dag i alt for store mængder brændes af som ”småt brændbart” på affaldspladserne,” siger Markus Steilemann.

Han vurderer, at der på kloden er det råmaterialer, som der skal til, og rigtigt genanvendt, kan det sagtens dække behovet for plast, alle de steder, hvor det bare er det bedste materiale. Og er der områder, hvor man ikke bør anvende plast, men i stedet et andet materiale, så er det fint med Covestro, understreger han.

Bæredygtighed og viljen til at lave effektiv genanvendelse bliver et hovedtema på firmaets stand på K-messen, og han håber, at det vil brede sig til den øvrige råvarebranche, og brugerne i øvrigt, så man kan få vendt plasts aktuelle image.

”Plast er fremtidens materiale, skal det i stedet lyde fra verdenssamfundet,” siger Markus Steilemann.

Se hele artiklen fra den aktuelle Teknovation ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik