Teknovation Logo
robot

 
  • CIRKLA-kursister under et tidligere gennemført CIRKLA-kursus hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

15. februar 2019, kl. 17:52 

Stor interesse for CIRKLA-undervisning

’Udsolgt’. Sådan har status været på alle syv kurser om plast og genanvendelse, som ’CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse’ har udbudt siden november 2018.


Mere end 100 repræsentanter fra over 70 forskellige private virksomheder har i skrivende stund tilmeldt sig kurset ’Kender du plasten? – Basis’, som siden november 2018 er blevet udbudt i regi af ’CIRKLA - Akademi for plastgenanvendelse’.

Akademiet udspringer af projektet ’Genanvendelse af plast – en styrket dansk industri’, der har modtaget knap 3 millioner kroner i støtte fra Industriens Fond. Bag projektet står brancheorganisationen Plastindustrien, Aalborg Universitet, PlanMiljø og genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S, AVL) 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Hos Industriens Fond glæder man sig selvsagt over den store interesse, der viser, at arbejdet med ressourceoptimeringog tætte samarbejder på tværs af værdikæder potentielt kan skabe stor værdi for de danske virksomheder.

"At få indtænkt alt fra design til plastindsamling, produktion og ny teknologi i virksomhedens forretningsmodel er ikke en let opgave. Det kræver nye kompetencer og nyttige værktøjer, og det kan CIRKLA bidrage til. Og ved at samle og forankre viden og erfaringer hos CIRKLA sikrer vi, at alle virksomheder har adgang til kurser og viden om arbejdet med at øge genanvendelsen af plast," siger Charlotte Kjeldsen Krarup, der er udviklingschef i Industriens Fond.

Hun påpeger videre, at selvom plast er i fokus hos CIRKLA, så kan akademiets viden og metoder også være til gavn for andre typer af virksomheder, der ønsker at styrke konkurrenceevnen gennem bedre ressourceudnyttelse eller cirkulære forretningsmodeller.

Kurserne er en dags varighed, og de foregår rent fysisk hos AVL. Her fortæller Gitte Buk Larsen, forretningsudviklings- og markedsføringschef i AVL, at deltagerne er utroligt nysgerrige efter at blive klogere på plast:

"De vil simpelthen vide alt om plast – fra de mange forskellige plasttyper til, hvad der er fup og fakta om bioplast og bionedbrydelig plast. Særligt rundvisningen på vores fabrik – hvor man kan se plastgenanvendelse i praksis – gør et stort indtryk og giver et bedre indblik i de muligheder og udfordringer, der er i forhold til eksempelvis indsamling og sortering for at få de rene fraktioner," siger Gitte Buk Larsen, og  fortsætter:

"Den megen omtale af plast i medierne gør mange forvirrede og nogle gange endda frustrerede, da budskaberne om plastgenanvendelse ofte drukner i mængden. For danske virksomheder er der både store økonomiske og miljømæssige gevinster at hente ved øget plastgenanvendelse, og det potentiale prøver vi at indfri gennem undervisningen på kurserne."

Som en konsekvens af at CIRKLA’s syv første kurser allerede er blevet fyldt op, så er der netop oprettet en ny kursusdato den 9. april.  Thomas Drustrup, direktør i brancheorganisationen Plastindustrien og formand for projektets styregruppe, siger:

"Mange virksomheder er allerede godt i gang med at øge plastgenanvendelsen, men der er stadigvæk et stort uudnyttet potentiale i Danmark, og det oplever vi med al tydelighed med den store interesse for CIRKLA’s kurser. Derfor er jeg også glad for, at vi igen har haft mulighed for at åbne for tilmeldingen til endnu et kursus, men vi ved erfaringsmæssigt også, at man skal være hurtig for at få en plads."

Tilmelding er gratis for virksomhedsrepræsentanter og skal ske via CIRKLA.dk. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik