Teknovation Logo
robot

 
  • Følgende virksomheder har bidraget til udviklingen af undervisningsmaterialet: Controlled Polymers, Erteco Rubber & Plastics, HH Plastkombi, Plastcom, Plastmo, Resinex, RPC M&H Plastics, RPC Superfos og Aage Vestergaard Larsen.

12. februar 2019, kl. 14:19 

Stor efterspørgsel på undervisningsmateriale om plast

Plastindustriens undervisningsmateriale PLASTLAB har været på gaden i lidt over en måned, og mere end 500 personer, primært undervisere i grundskolen, har allerede bestilt et eksemplar, konstaterer brancheorganisationen.


Op til jul præsenterede brancheorganisationen Plastindustrien undervisningsmaterialet PLASTLAB, der er en materialesamling, som også indeholder et forsøgshæfte samt en masse information om de mest udbredte plasttyper.

Der er primært tale om materiale målrettet undervisere, som vil gøre det lettere at formidle viden om plast til sine elever og studerende. Eksempelvis ved at vise, at der findes mange forskellige slags plast. Et andet vigtigt budskab og fællestræk for plasttyperne er, at plasten kan genanvendes, samt at det bliver en stor del vores fremtid.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge innovationskonsulent i Plastindustrien, Rasmus Grusgaard, der har været tovholder på udviklingen af undervisningsmaterialet, har mere end 500 personer nu bestilt et eksemplar:

"Vi har oplevet en helt enorm interesse, som faktisk er kommet en lille smule bag på os. De mange bestillinger viser klart og tydeligt, at der er en massiv efterspørgsel på mere viden om plast, som kun bliver et mere og mere udbredt tema i forskellige undervisningssammenhænge," siger han, og fortsætter:

"Interessen er klart størst fra lærere der eksempelvis underviser i naturfag på grundskolens ældste klassetrin, men vi har også kunne mærke efterspørgsel fra forskellige erhvervsskoler og gymnasier. Endelig har vi også fået en række bestillinger fra plastvirksomheder, som agter at bruge materialet til at klæde nye medarbejdere ordentligt på med grundlæggende plastviden."

Foruden materialeprøverne følger også et undervisningshæfte med i PLASTLAB-kasse,der indeholder viden om de forskellige plasttypers egenskaber, anvendelser og genanvendelsesmuligheder.

Herudover byder hæftet også en række forsøg til typebestemmelse af plast og perspektiver på plast, der kan danne udgangspunkt for gode diskussioner i undervisningen om eksempelvis plast i havet, genanvendelse og cirkulær økonomi.

Plastindustrien har foreløbigt fået fremstillet ca. 1.000 eksemplarer af PLASTLAB, så det er stadigvæk muligt for interesserede at bestille et eksemplar via organisationens hjemmeside.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media