Teknovation Logo
robot

 
  • Blandt tiltagene er blandt andet denne løsning fra Desmi - Enviro-Clean - som kan opsamle plast fra havet, fremhæver de danske initiativtagere.

26. november 2018, kl. 10:37 

Dansk initiativ fjerner plast fra havet

Ocean Plastic Forum vil fjerne plast fra verdenshavene. Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, taler på kommende Kickoff-konferencen den 4. december hos Danske Rederier.


Et dansk partnerskab – Ocean Plastic Forum – har i år set dagens lys, med det mål, at bidrage til at bortskaffe den plast, der allerede er endt i havet.

Bag Ocean Plastic Forum står små tyve partnere, som blandt andet omfatter Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier, Plastindustrien og Plastic Change.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Den 4. december inviteres til Kickoff konference i tidsrummet 9 til 13 hos Danske Rederier i København, hvor målet er at skabe konkret handling ved at gøre markeds- og samarbejdsmulighederne synlige og tilgængelige samt at åbne op for nye medlemmer.

Fra politisk side er der også opbakning til det danske initiativ. Derfor er Ulla Tørnæs, minister for udviklingssamarbejde, også blandt programmets talere:

”Plast i havene er et stigende problem for miljø og mennesker. Eksempelvis viste en undersøgelse i Indonesien synligt plast i 25 procent af fiskene på et stort fødevaremarked. Den udvikling skal vendes. Danske virksomheder er langt fremme med teknologi, der kan bidrage til at løse den miljømæssige udfordring. Det er glædeligt – og det er ekstra glædeligt, at de danske løsninger samtidig har et væsentligt eksportpotentiale,” siger Ulla Tørnæs.

På konferencen vil en række virksomheder fortælle om, hvordan de i praksis gør en forskel for at forbedre situationen. For eksempel kan man høre om Maersk Supplys erfaringer med opsamling i Stillehavet, og om hvordan Plastix omdanner fiskenet til råvarer samt om Aage Vestergaards Larsen A/S’ arbejde med at genanvende plast fra havet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik