Teknovation Logo
robot

 
  • På Dow Silicones' Fakuma 2018-stand vil der blive produceret linser til LED-forlygter på en ENGEL e-victory 310/120 med integreret ENGEL viper 40-lineærrobot i et koldkanalværktøj med to hulrum fra ACH-Solution.

17. september 2018, kl. 14:29 

LED-linser af flydende silikone

På Fakuma 2018, der holdes 16. til 20. oktober i sydtyske Friedrichshafen præsenterer systempartnerne ENGEL, ACH-Solution og Dow Silicones for første gang i Europa en integreret løsning til rentabel produktion af LED-linser med meget avanceret geometri.


På tyske Dow Silicones' messestand ved den kommende Fakuma 2018-messe vil der blive produceret linser til LED-forlygter på en søjleløs ENGEL e-victory 310/120-sprøjtestøbemaskine med integreret ENGEL viper 40-lineærrobot i et koldkanalværktøj med to hulrum fra ligeledes østrigske ACH-Solution. Linserne har et bredt anvendelsesspektrum. Ud over i automobilindustrien er der i stigende grad fokus på LSR til bygnings- og vejbelysning.

Årsagen ligger i materialeegenskaberne. De højtransparente typer til optiske anvendelser har et lavere gulnings-indeks end almindelige termoplastiske linsematerialer. De er meget resistente over for miljø-faktorer som UV-stråling og kan bruges i et bredt temperaturområde fra minus 40 til plus 200 grader Celsius.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Linserne giver desuden mulighed for særdeles stor designfrihed, fremhæver de tre samarbejdende firmaer. På Fakuma 2018 forarbejdes DOWSIL MS-1002 Moldable Silicone, som får glatte og meget hårde overflader, der ligner termoplast meget. Lygtelinserne, med deres yderst skrøbelige strukturer, formes med højeste reprodu-cerbarhed. De linser, der forlader produktionscellen, er klar til montering.

Sprøjtestøbemaskiner med søjleløs lukkeenhed giver fri adgang til værktøjet og mulighed for effektive automatiseringskoncepter og kompakte produktionsceller. Da værktøjsopspændingsplanerne kan udnyttes helt ud til kanten, passer det store linseværktøj på en forholdsmæssigt lille 120 tons-sprøjtestøbemaskine.

Den søjleløse e-victory-maskines reproduktionsnøjagtighed understøtter værktøjsopspændingsplanernes parallelitet. Den patenterede Force Divider sørger for, at det bevægelige plan under lukkekraftopbygningen følger værktøjet præcist, og kraften fordeles jævnt over hele fladen. Ved brug af multihulrumsværktøjer påføres alle hulrum i skillefladen samme overfladepres, så gratdannelse forhindres selv ved behandling af silikone med meget lav viskositet, påpeger samarbejdspartnerne videre.

For at sikre præcision også ved indsprøjtning er e-victory-maskinen udstyret med en elektrisk sprøjteenhed. Desuden øger iQ weight control processtabiliteten. Det intelligente assistent-system fra ENGELs inject 4.0-sortiment registrerer variationer i de omgivende betingelser og i råmaterialet og er i stand til at foretage automatisk udligning allerede i samme skud.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik