Teknovation Logo
robot

 
  • Plastindustriens direktør Thomas Drustrup, Plastindustrien, har i forbindelse med World Cleanup Day naturligt plast i fokus, og har valgt at engagere brancheforenignen aktivt i World Cleanup Day.

13. august 2018, kl. 11:01 

Plastindustrien tager del i World CleanupDay

Den 15. september er datoen for World Cleanup Day, der er en global oprydningsdag. I Danmark deltager Plastindustrien i arbejdet med at rydde op i naturen, og brancheforeningen opfordrer sine medlemmer til at være en del af initiativet.


Visionen for World Cleanup Day den 15. september er at samle 5 procent af verdens befolkning, fordelt over 150 lande til at deltage i den globale oprydningsdag. Ambitionen for dagen er ikke blot at rydde op, men også at engagere danske befolkning til at tage større ansvar i forhold til at forebygge affald i havet og i naturen generelt.

I Danmark er det miljøorganisationenPlastic Change, der koordinerer den lokale indsats, og Plastindustrien er med som en af de officielle samarbejdspartnere, fortæller direktør Thomas Drustrup, Plastindustrien:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi har i forbindelse med World Cleanup Day naturligvis et særligt fokus på plast, da det er et værdifuldt materiale, som naturligvis skal ikke ende i havet eller i skoven. Vi har derfor valgt at engagere os aktivt i World Cleanup Day, som både medvirker til at fjerne affald fra naturen, og samtidig skaber arrangementet en øget bevidsthed i befolkningen om, at vi død og pine skal blive bedre til ramme en skraldespand, når vi færdes udendørs."

I praksis vil Plastindustriens sekretariat deltage i oprydningsaktiviteter forskellige steder i landet den 15. september og samtidig opfordrer brancheforeningen til, at medlemsvirksomheder også tager aktiv del i World Cleanup Day.

"Vi vil meget gerne invitere vores medlemsvirksomheder til at være en del af World Cleanup Day i deres lokalområde, da det sender et stærkt signal om, at vi her i Danmark er en ansvarlig industri. Der er ingen tvivl om, at langt den største kilde til plast i havet er en totalt mangelfuld affaldshåndtering i mange asiatiske lande, men derfor giver det stadigvæk god mening at yde en ekstra indsats på vores breddegrader," siger Thomas Drustrup.

Hos Plastic Change – der som nævnt står for koordineringen af den danske indsats i forbindelse med World Cleanup Day – er der glæde over, at Plastindustrien er med som samarbejdspartner, oplyser miljøbiolog og grundlægger, Henrik Beha Pedersen:

"Vi er rigtig glade for, at Plastindustrien og de mange medlemsvirksomheder er med til at bakke op om denne dag, hvor hele verden sætter fokus på et stigende miljøproblem."

"Oprydning løser jo ikke det reelle problem, men det viser behovet for at vi hurtigst muligt finder nye metoder til at undgå at affald - og ikke mindst plast - ender i naturen og i sidste ende i havet."

Helt lavpraktisk er det op til den enkelte organisation/virksomhed at koordinere med sine frivillige/medarbejdere, hvor og hvordan der bliver ryddet op i naturen, men alle tilmeldte aktører vil på forhånd blive udstyret med en mindre oprydnings- og sorteringsguide, oplyser Plastindustrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik