Teknovation Logo
robot

 
  • Kristine blev efter sin eksamen i juni 2017 indstillet til Danish Composite Award prisen af sin hovedvejleder Lars Pilgaard Mikkelsen fra DTU Vindenergi. Udover hovedvejlederen, havde hun senioringeniør Jens Zangenberg Hansen fra LM Wind Power samt Leon Mishnaevsky fra DTU Vindenergi som medvejledere.

17. april 2018, kl. 07:14 

Vinder af Danish Composite Award fundet

Danish Composite Award, der uddeles af Plastindustriens Kompositsektion, er for 2018 tildelt Kristine Munk Jespersen på baggrund af hendes ph.d.-afhandling, hvor hun har observeret, hvordan mikroskopiske skader i et kompositmateriale, som vindmøller, udvikler sig.


Nærmere bestemt har Kristine Munk Jespersen som den første i verden observeret, hvordan mikroskopiske skader i et kompositmateriale udvikler sig ved hjælp af avanceret 3D-røntgencomputertomografi.

Plastindustriens Kompositsektion valgte således på baggrund af hendes ph.d. afhandling med titlen ”Fatigue damage evolution in fibre composites for wind turbine blades” at tildele hende Danish Composite Award 2018.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Bestyrelsen for Kompositsektionen fremhæver i begrundelsen for tildelingen, at resultaterne i afhandlingen er af høj industriel relevans, da observationerne for første gang viser; ikke-destruktivt, hvor udmattelsesskader opstår, og hvordan de udvikler sig under udmattelsesbelastninger i en prøve svarende til en hovedbjælke fra en vindmøllevinge.

Endvidere påpeges det, at den opnåede viden har resulteret i en fornyet forståelse af de styrende skadesmekanismer for udmattelsesbrud og derfor er af vital betydning for et holdbart vingedesign og vurderes til at få stor betydning for fremtidens udvikling af fiber materialer.

Aktuelt driver Kristine Munk Jespersen forskning inden for strukturteknik, maskinteknik og materialeteknologi og arbejder i øjeblikket på modellering af vedhæftningen mellem aluminium og termoplastiske kulfiberkompositter i en postdoc-stilling ved Institut for Anvendt Mekanik og Rumfart ved Waseda-universitetet i Japan.

Ved Plastindustriens Kompositsektion årsmøde 18. juni deltage hun enten ved fysisk tilstedeværelse eller via en Skype-forbindelse, hvor hun ved brug af både 2D- og 3D-billeder vil fortælle om hendes observationer.

"Jeg vil bruge både 2D- og 3D billeder til at forklare, hvordan udmattelsesskader i fiberkompositter til vindmøllevinger udvikler sig. Derudover vil jeg tale om betydningen af fiberbundtstrukturen i forhold til skadesudviklingen, da skaden først kan observeres ved krydspunkterne mellem de lastbærende fiberbundter og de tynde supporterende fiberbundter," uddyber hun, og tilføjer:

"Nu har jeg fået en fuldtidsstilling i Japan på 2 år fra 1. april 2018, hvor jeg skal arbejde med både modellering og eksperimentelt arbejde med samlinger mellem termoplastiske kulfiberkompositter og aluminium. Jeg kan godt lide at undervise, og min nuværende stilling er umiddelbart ren forskning, så efter de to år vil jeg nok søge efter en stilling, der inkluderer både forskning og undervisning. Om det så bliver i Japan eller i Danmark, det har jeg endnu ikke besluttet."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik