Teknovation Logo
robot

 
  • Japanske Mazaks FG-400 Neos fiberresonator, kombineret med evnen til at udføre flere processer på én enkel maskine, henvender sig til volumenproducenter, der sigter mod at tage deres rørbearbejdningskapacitet til næste niveau, fremhæver Mazak Danmark.

1. juni 2023, kl. 15:58 

Mazak Danmark slår et slag for produktiv rørlaserskæring

Mazaks FG-400 Neo er en 3D rørlaserskæremaskine, som er designet til maksimal produktivitet. Mere enkel betjening og optimeret højhastighedsbehandling af rør og lange konstruktionselementer har været fokusområder, fremhæver Mazak Danmark.


FG-400 Neo hedder den seneste model i Mazaks FG-serie af 3D laserskæremaskiner. Den seneste model er optimeret til højhastighedsbehandling af rør og lange konstruktionselementer.

Med en Variable Beam Mode-resonator kan maskindesignet inkorporere flere processer, herunder 3D-skæring, forboring, boring, rejfning og "Flowdrill"-boring. Beam Shaping-teknologien styrer, hvor laserstrålens effekttæthed er koncentreret, hvilket forbedrer skærehastigheden og kvaliteten på en lang række materialer, påpeger Mazak Danmark.

Laserstrålen, der genereres igennem fiberen, har en kortere bølgelængde end CO2-teknologi og er derfor meget mere effektiv til metalskæring selv på materialer, der er svære at bearbejde.

FG-400 Neo er specielt designet til at skære større rør, såsom runde, firkantede og rektangulære tværsnit, sammen med H-, I- og L-bjælker, og den seneste model kan også bearbejde reflekterende materialer som kobber og messing, samt bearbejde komplekse former og tætsiddende samlinger.

Mazak har udviklet et 3D-skærehoved, der kan bevæge sig i en A- og B-akse for, at muliggøre bearbejdning af et bredere udvalg af materialer i den ønskede vinkel, med et højt niveau af nøjagtighed. 3D-skærehovedet kan også tillade afbøjning for at undgå skader i tilfælde af en kollision med emnet. Fire spændepatroner arbejder simultant og kører langs, samt roterer rundt om akserne for at forhindre materialevrid/afbøjning.

Det sikrer en stabil proces på alle tykkelser, hvilket resulterer i en stigning i produktiviteten og en reduktion af spild. Andre funktioner omfatter automatisk centrering og fastspænding af materialet, samt støtteenheder til forskellige former, som forhindre materialet i at hænger ned under skæring. Maskinen fås med flere konfigurationer med ilægning-/udtagningsenheder tilgængelige i 6, 8, 12 og 15 meter.

Maskinen leverer forbedringer på op til 33 procent på firkantede rør af blødt stål ved brug oxygen-assisterende gas, og yderligere op til 43 og 49 procent for henholdsvis blødt - og rustfri stål ved firkantede rør, ved brug af nitrogen-assistende gas. Fiberresonatoren giver også en betydelig reduktion i driftsomkostninger og miljøpåvirkning, med en reduktion på op til 40 procent i elektrisk strømforbrug, både under skæring og i standby tilstand. Der er heller ikke et behov for lasergas med Fiber Laser-teknologien, fremhæver producenten, der er direkte repræsenteret i Danmark, gennem eget salgs- og serviceselskab i Middelfart.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik