Teknovation Logo
robot

 
  • Et eksempel på en stor pladesilo med konusspids ses her under transport på vej gennem Bandholm Hovedgade på Lolland til afskibning.

20. januar 2023, kl. 13:36 

Akilleshælen ved pladevalsning

teknovationNr. 1 - 2023   Pladevalsning er en mulighed, som de fleste benytter, når emnet skal være cylindrisk eller konisk. Det udfordrende kan være at finde den rette forbukkelængde, der af mange betragtes som akilleshælen ved valsning.


Pladebukning af både tyndplade og meget svær plade til cylindriske og koniske pladesvøb er en af pladebearbejdningens gamle, men også evigt unge og stadig meget udbredte bearbejdningsteknikker.

I det aktuelle Teknovation - 1/2023 - beskrives et bud på processen. Det med en løsning, der er et af de mest udbredte værktøjsløsninger i virksomheder, der arbejder med metalplade. Det rækker lige fra blikkenslageren, der i det mindste har en lille hånddrevet 3-valset pladevalse hvor man både kan cirkelbukke et stykke fladstål og en plade. Men, det gælder også for den alsidige pladeunderleverandør, der sjældent kan undvære en motoriseret 3-valset pladevalse eller profiljernsvalse.

Der bygges både 3- og 4-valsede pladevalser, men absolut flest 3-valsede maskiner, fordi de er billigere at bygge, samtidig med at de både kan valse cylindrisk og konisk samt forbukke pladen i samme proces forløb. Dertil forekommer det at 3-valsede maskiner også udbygges med forlængede valseender til montage af værktøjer til eksempelvis profiljernsvalsning.

Læs hele den spændende artikel i onlineudgaven ved at følge lænken her.

emme


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik