Teknovation Logo
robot

 
  • Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.

20. april 2021, kl. 14:18 

Forhindringer for implementering af plastdirektiv

Plastindustrien bakker op om intentionen i EU’s engangsplastdirektiv, men implementeringen har forbedringspotentiale, konstaterer miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk.


EU har vedtaget et engangsplastdirektiv, som skal reducere mængden af plastprodukter i havet og den øvrige natur.

Udgangspunktet for den nye lovgivning er data fra 276 strande i 17 forskellige medlemslande af EU.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, understreger, at Plastaffald ikke hører til i naturen. Derfor er det godt, at der bliver sat ind på europæisk niveau, og datagrundlaget ser fornuftigt ud.

Spørgsmålet er dog, hvorvidt forbud af eksempelvis plastservice fører til reelt mere bæredygtige alternativer? Derudover er der også konkrete udfordringer med selve implementeringen af direktivet i Danmark, påpeger hun.

Miljøministeriet har for nylig sendt to bestemmelser i høring, hvoraf den ene fastslår, at visse engangsplastprodukter såsom drikkebægre skal påføres klistermærker for at disse må markedsføre efter den 3. juli 2021.

Det vil, ifølge Christina Busk, ikke være praktisk muligt at mærke deres allerede fremstillede drikkebægre af hensyn til hygiejnekrav. Produkterne er allerede indpakket i emballage, og det hverken hygiejnemæssigt eller omkostningsmæssigt give mening at foretage mærkningen. Derfor ender drikkebægrene formentlig med at blive kasseret.

Endvidere skaber kravet om trefarvet mærkning udfordringer, da dette både er teknisk besværligt og medfører en markant højere produktionsomkostning.

"Det er stadigvæk uklart for os og vores medlemmer, hvorvidt det bliver et krav, at der også skal være mærker på sekundær emballage? Vi afventer også, at der bliver udarbejdet en mere klar definition af, hvornår et produkt specifikt kan kategoriseres som et flergangsprodukt? Der er med andre ord plads til forbedring og lidt mere fart på beslutningerne, så vores medlemmer reelt kan nå at implementere løsningerne," konstaterer Christina Busk.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik