Teknovation Logo
robot

 
  • Den 19,8 meter lange kantpresse er udstyret med 32 servoakser og fem frekvensomformere, der styrer ti hydrauliske bevægelser.

20. februar 2021, kl. 13:22 

Næsten 20 meter svensk kantpresse

teknovationNr. 2 - 2021   Den svenske producent af kantpresser Ursviken Technology har aktuelt slået sin egen rekord for længde på en kantpresse, og skal således levere med en bukkelængde på 19,8 meter.


Med en bukkelængde på 19,8 meter slår den svenske producent af kankpresser Urviken i nordsvenske Skellefteå aktuelt sin egen rekord med leveringen af en kantpresse til B&R Industriautomatisering, der er ejet af svensk-schweiziske ABB.

Maskinen byder på en relativt beskeden pressekraft på 2.500 tons i forhold til længden (producenten leverer typisk op til 12.000 tons pressekraft) og den aktuelle maskines vægt er også på hele omtrent 700 tons, inkluderet det tilhørende udstyr såsom oplæggerarme og bagstop med mere.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


På tekniksiden er kantpressen udstyret med 32 servoakser og fem frekvensomformere, der styrer ti hydrauliske bevægelser.

Da maskinen har brug for mange og store servodrev anvendes B&R’s Acopos multi-platform i el-kabinettet, der, ifølge virksomheden, håndterer det problemfrit, hvorved kabinetstørrelsen kan holde størrelsen nede. Nærmere bestemt gør det, at kontrolkabinettet ikke behøver at være større end de nuværende 7,2 meter, fremhæves det.

På styringssiden har producenten valgt at erstatte den traditionelle PLC, som normalt bruges i kantpresser, med en Automation PC 910. Den er udstyret med en Intel I7-processor, der kører Hypervisor-systemet, og som gør det muligt dedikere en kerne af automation-pc'en til realtidssystemet med Automation Runtime. De resterende kerner anvendes til Windows, hvor blandt andet visualisering og det Windows-baserede optiske vinkelmålesystem kører.

Læs hele den spændende artikel i Teknovation 2/2021 ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik